Het lugubere fragment waarin een miljonair 3 moorden bekent

Het lijkt een scène uit een horrorfilm, het fragment waarin miljonair Robert Durst (71) de 3 moorden bekent waarover hij aan de tand wordt gevoeld. Durst doet dat als hij tijdens de opnames van een interview voor een documentaireserie (The Jinx, HBO) even naar de wc gaat en vergeet dat zijn microfoontje nog open staat. Tegen zichzelf pratend zegt hij: "Yes, I killed them all." Inmiddels zit hij vast. Durst doet zijn fortuin op in de New Yorkse vastgoedwereld. Altijd al de enfant terrible van de familie gaat hij er, nadat zijn vader een jongere broer als opvolger verkiest, mee akkoord om voor een bedrag van 65 miljoen dollar te verdwijnen. Alleen verdwijnt er nog veel meer. De schatrijke verstoteling wordt nu verdacht van het ombrengen van zijn vrouw Kathleen in 1982. Zij verdwijnt en komt nooit meer terug. Ook een woordvoerster van de familie, Susan Berman, die naar verluidt iets van zijn geheim weet, wordt gedood. Een dag voor haar verhoor wordt zij door het hoofd geschoten. De 3e moord betreft een buurman. Als de excentrieke Durst na de dood van Berman op de vlucht slaat, zich als doofstomme vrouw verkleedt en zich verstopt in kamertje in Texas, krijgt hij ruzie met de buurman. Hij schiet de man dood, snijdt hem aan stukken en gooit hem in een rivier. Later wordt Durst opgepakt als hij een sandwich probeert te stelen. Hij overtuigt de jury ervan dat de moord op de buurman zelfverdediging was. Durst is iedereen telkens te slim af. Pas als hij instemt met een documentaire over zijn leven, lijkt zijn geluk op te raken. Het bewuste fragment werd pas 2 jaar na de opnames opgemerkt en afgelopen weekend uitgezonden.

Bron(nen):   De Volkskrant      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Het bewuste fragment werd pas 2 jaar na de opnames opgemerkt

  ??

  • Windows 8

   En dan deze “krijgt hij ruzie met de buurman. Hij schiet de man dood, snijdt hem aan stukken en gooit hem in een rivier. Hij overtuigt de jury ervan dat de moord op de buurman zelfverdediging was.”
   Volgens mij zijn ze hier reclame aan’t maken voor een film …

   (in antwoord op Paulraw)
 2. KarlRuprechtKroenen

  Elk normaal mens heeft wel eens een keer de buurman uit zelfverdediging gedood en vervolgens aan stukken gesneden, dit hoort gewoon bij een degelijke opvoeding.

 3. FritsB

  Tja, maar zijn advocaat voert zonder enige twijfel aan dat een gemompelde opmerking van een bejaarde, tegen zichzelf, geen bekentenis is maar een symptoom van aftakeling (Alzheimer of zoiets). En zonder werkelijk bewijs is er dan niets an de hand.

Reacties niet toegestaan