250.000 microfoons die niet meer werken

Het zal niet meevallen: Naar verluidt zo'n 250.000 draadloze microfoons die in het bezit zijn van kleine gebruikers zoals zangkoren, kerken, (sport)scholen, bandjes en toneelverenigingen doen het komend jaar niet meer door een frequentiewijziging. Een nieuwe draadloze microfoon kost ongeveer 500 euro. Dit komt omdat het kabinet een paar jaar geleden de 800 MHZ-band voor miljarden euro's heeft geveild aan mobiele providers die meer bandbreedte nodig hebben. Er is een explosieve groei van mobiele data en Vodafone, Tele2, T-Mobile en KPN rollen hun 4G-netwerken uit. Steeds meer gebruikers van draadloze microfoons hebben al last van storingen, ruis en het wegvallen van de verbinding omdat de dekking van de 4G-netwerken worden vernauwd. Omdat de kleine gezelschappen als kerken, sportscholen en toneelverenigingen, die semi-professionele apparatuur gebruiken, niet op de hoogte gesteld zijn, weten ze vaak niet waar de storingen vandaan komen noch dat ze voor onverwachte kosten zullen komen te staan. Omroepen, radiostations en schouwburgen zijn wel van tevoren gewaarschuwd door het Agentschap Telecom. Compensatie voor de kosten zal er niet komen. Branchevereniging PMSE (omroepen, radiostations en andere gebruikers van draadloze verbindingen) is daar ontevreden over. "De overheid heeft bijna 4 miljard euro verdiend met de telecomveiling, een tegemoetkoming was op zijn plaats geweest. Economische Zaken verweert zich met de woorden dat de maatregelen jaren van te voren zijn aangekondigd."

Bron(nen):   AD      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Onderwerp artikel “draadloze microfoons ”
  Foto van Maroesh : draadjes :DDDDD

 2. Zonspotter Peter

  Ik zit hier nog met mijn allereerste mobiele telefoon uit 1980. Oh, wacht. Hij werkt nog wel, maar zonder de juiste frequentie.
  Met alles is dat zo. Als je er al 5 jaar meedoet is het al veel.
  Ik zit nog met WindowsXP op 1 pc, maar echt lekker is het niet meer.
  Ik dacht dat dat geen probleem was.
  Vorige versies werkten ineens niet meer of de nieuwe programma’s werkten niet meer.
  Het is triest, maar ja. Zo is het leven. Ik heb het allang opgegeven.
  Als je niet mee doet word je buiten gesloten.
  Internet is al verplicht. De tijd zonder telefoon komt echt niet meer terug.
  Een vaste telefoon is ook niet alles meer.
  Altijd wat info mee voor onderweg.

  Nou hopen dat al die straling niet funest is.
  Daar maak ik me nog wel een beetje zorgen over.
  In hoeverre stoort dat je lichaamsprocessen ?
  Nee, het stoort niet alleen apparatuur.

 3. vanhetgoor

  Het probleem werkt twee kanten op, de telecom-industrie heeft ook incidenteel last van die paar draadloze microfoons die nog op 800MHz zitten. De industrie wist het al veel langer. Die maakten al lang geen apparatuur voor deze frequenties meer.

Reacties niet toegestaan