Dit is bekend over copiloot Andreas Lubitz

De copiloot die in zijn eentje moedwillig het vliegtuig van Germanwings liet crashen, is de 28-jarige Andreas Lubitz. Hij droomde er als kind al van om piloot te worden. Zijn carrière begon in 2013 veelbelovend. In een artikel in de Aviation Business Gazette uit 2013 wordt Lubitz een 'positief voorbeeld' genoemd. Hij werd dat jaar opgenomen in een database van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voor gecertificeerde piloten die voldoen aan een aantal strikte eisen, zo schrijft de Volkskrant. Lubitz had een flat in Düsseldorf maar woonde een deel van de tijd bij zijn ouders in het kleine Duitse stadje Montabaur. Een lid van zijn vliegclub, Peter Rücker, zei tegen persbureau Associated Press dat Lubitz niet depressief leek toen hij hem voor het laatst sprak. Dat was toen Lubitz zijn brevet voor zweefvliegen vernieuwde. 'Hij was blij dat hij de baan bij Germanwings had en het ging goed met hem. Hij liet een goede indruk achter.' Het meest opvallende van Lubitz is wel dat hij in 2008 zijn pilotenopleiding enkele maanden onderbrak. Waarom is onduidelijk. Justitie in Duitsland onderzoekt nu de geestelijke toestand van de jonge copiloot. Voor zover bekend heeft hij geen banden met terroristische organisaties.

Bron(nen):   Volkskrant      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  whats the point? he’s dead, they are all dead

  • Bart

   Dat is wel erg kort door de bocht. Lijkt me duidelijk dat je motieven wilt weten om een volgende ramp te kunnen voorkomen.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ramp was gisteren. Onderzoeken zijn niet op 1 dag klaar.

    (in antwoord op Bart)
  • farz

   The point? Het is belangrijk om dit soort dingen te onderzoeken zoals het in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Je kan wel zo luchtig doen maar voor een familie is het ontzettend belangrijk om te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    ….voor de familie…en laten we nu gewoon even een degelijk onderzoek afwachten.

    (in antwoord op farz)
  • Burgermans

   De hele wereld wil weten wat hem heeft bezield, en jij ook.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  De geestelijke welstand van de piloot wordt natuurlijk niet meegenomen in de statistieken als het gaat om de zogenaamde “veiligste manier van vervoeren”

 3. KarlRuprechtKroenen

  Hij is waarlijk een K.O. piloot!

 4. DoubleUC

  Transportation safety experts strongly recommend against flying with an uncertified pilot. FAA pilot certification can be the difference between a safe flight and one that ends in tragedy.

 5. Dirk

  Als ze zijn resten vinden, voeren aan de vissen of op de composthoop. Geen begravenis, crematie of anders voor dit monster.

Reacties niet toegestaan