Verscheurde ziekmelding copiloot gevonden bij huiszoeking

Copiloot Andreas Lubitz zou zich ziek hebben willen melden voor dinsdag, de dag waarop hij waarschijnlijk moedwillig de Airbus van Germanwings liet crashen. Onderzoekers van het Duits Openbaar Ministerie hebben een verscheurde doktersverklaring gevonden bij de huiszoeking. Wat er verder precies in zijn huis in Düsseldorf is gevonden, is niet bekend gemaakt. Er zou wel bewijs zijn gevonden dat de copiloot psychisch ziek was. Lubitz zou 6 jaar geleden een depressie hebben gehad en volgens de Duitste kant Bild in 2009 opgenomen zijn geweest in een psychiatrische inrichting. Mogelijk zou hij angst- en paniekaanvallen hebben gehad en relatieproblemen. Nadat hij weer aan het werk was gegaan, kreeg hij nog regelmatig speciale medische controles. Een paar weken geleden zou hij ook nog psychologische hulp hebben gehad. Het is niet duidelijk waarom Lubitz de ziekmelding heeft verscheurd. Piloten zouden zich niet vaak ziek melden, stelt het AD bij monde van luchtvaarteconoom Rogier Lieshout. "Als ze niet vliegen omdat ze ziek zijn, verdienen ze niets. Logisch natuurlijk, maar wellicht had hij een nul-uren-contract en wilde hij zich daarom niet ziek melden. Moeten we misschien uitzoeken wat voor contract hij had. Jonge piloten moeten ook betalen voor vlieguren." Wat Lubtiz gehad zou hebben is ook nog niet duidelijk. De onderzoekers: "We gaan ervanuit dat hij de ziekte voor zijn werkgever en zijn collega's verzweeg."

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koper

  Hij was al eens langdurig opgenomen met psychische klachten, maar misschien hij gewoon hoofdpijn die dag. Ik zie een heksenjacht op depressie/burnoutklachten komen.

  • Albert Bakker

   Wees gerust, ze pakken alleen mensen met paranoïde stoornissen. Maar dat deden ze altijd al.

   (in antwoord op Koper)
 2. Koper

  Hij was al eens langdurig opgenomen met psychische klachten, maar misschien hij gewoon hoofdpijn die dag. Ik zie een heksenjacht op depressie/burnoutklachten komen.

 3. Oh_Oh_SarCastro

  Als ze nu kijken naar de oorzaak, piloten worden uitgeknepen door de maatschappijen. Eerlijkheid daar, 5 ton per jaar voor een buschauffeur met een hbo diploma is belachelijk maar die vliegers bij prijsvechters krijgen echt een hongerloon. Daar bovenop hebben ze een torenhoge schuld, tijdens hun studie werden uiteraard goude bergen beloofd. Ik ben er zelf bijna in getrapt ooit, gelukkig heb ik er lang en goed over nagedacht.

Reacties niet toegestaan