Haat in de straten van Athene: ‘Griekse migranten worden massaal aangevallen’

Griekse migranten worden aangevallen door Grieken die vinden dat ze verantwoordelijk zijn voor de toestand waarin het land verkeert. Vooral de hoge misdaadcijfers en het feit dat ze zouden profiteren van de krimpende sociale zekerheid, worden hen aangerekend. Dat meldt Human Rights Watch (HRW) in een rapport. Minstens 52 mensen waren het slachtoffer van ernstig geweld met vermeende racistische motieven in de periode tussen augustus 2009 en mei 2012. In twee gevallen waren zwangere vrouwen het slachtoffer van agressie. Er zouden in Athene no-gozones zijn voor migranten. Volgens de internationale mensenrechtenorganisatie pakt de politie de aanvallers niet aan. Slachtoffers zou worden afgeraden een klacht in te dienen omdat dat toch 'niets uithaalt'. Agenten dreigen slachtoffers te arresteren als ze blijven aandringen op een onderzoek.  Dienen ze toch een klacht in, dan moeten ze 100 euro betalen. Die maatregel werd eind 2010 ingevoerd om onzinnige klachten te vermijden, aldus het rapport. HRW zegt bewijs te hebben dat veel van de racistische aanvallers lid zijn van extreemrechtse partijen zoals Gouden Dageraad. Het heeft geen bewijzen dat de partij het geweld orkestreert.

Bron(nen):   Knack      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ivo Teulings

  Dat zullen dan wel geen Griekse migranten zijn. Of zijn ze al zo ver in hun haat dat ze Kretenzers en Spartanen op hun donder geven?

 2. Gerardus Molema

  En dan moeten de echte bezuinigingen nog beginnen. Eén minister is al weer opgestapt omdat ie niet kon leven met de komende ellende. Wie o wie gaat er nog met zijn ‘melkflessen’, luisterend naar een i Pod en rayban op zun snufferd door de straten van een Griekse metropool of boerengat zonder angst om voor Noord-europese uitbuiter te worden uitgemaakt? Wens de toeristen daar de komende jaren daar veel plezier maar blijf er zelf liever weg.

  • Floris Maaskant

   Gouden Dagenraad heeft niks tegen toeristen uit noord-west Europa die geld komen brengen; wel tegen viespeuken uit centraal Azië die Griekenland gebruiken om de brug naar rijk-Europa te slaan en onderweg stelend en hun behoefte op straat doend door het land trekken. Begrijpelijk.

   In een land waar toerisme een erg belangrijke bron van inkomsten is wordt je zelden lastig gevallen, partijen die belang bij je komst hebben zorgen sowieso voor bescherming.

   (in antwoord op Gerardus Molema)
 3. AvdBoom

  Mevrouw Merkel is overigens wel als een Hitler weggezet en haar portret is verbrand en vertrapt. Wat er met je gebeurt als je Duitser bent bleek recent op een Grieks strand. Wat als je een toerist uit India, Indonesie, of Maleisie bent, weten al die idioten het verschil wel en met welk recht worden alle centraal-Aziaten als ‘viespeuken’ weggezet? Gouden Dageraad is Xenefoob en racistisch. Ik houd van Griekenland, maar dat land is massaal de weg kwijt.

  • Floris Maaskant

   Het gaat wel om een heel specifiek soort Aziaten, namelijk die niet in een hotel zitten en wel op straat slapen, dan kun je je ook niet wassen, da’s niet zo gek, zeker als je ook geen geld meer hebt. Dan poep je op straat omdat je ook geen WC tot je beschikking hebt en ruik je niet fris omdat je al in geen weken meer een badkamer gezien hebt. Als er zo een enkeling rond loopt is dat geen probleem, maar als er hele hordes van door de stad zwerven wordt dat wel een probleem. Die mensen zijn daar gestrand omdat hun geld opgeraakt is voor ze west-Europa bereikten. Voor opvang is in Griekenland geen geld meer op het moment.

   Van het op grote schaal meppen van andere buitenlanders is echt geen spraken, het gaat om incidenten waar maar de vraag is wat nu de oorsprong van het incident was. In Amsterdam is er ook wel eens een toerist die om wat voor rede dan ook klappen krijgt. Als ‘t er levensgevaarlijk was ging onze kroonprins er echt niet naar toe.

   (in antwoord op AvdBoom)
 4. AvdBoom

  Mevrouw Merkel is overigens wel als een Hitler weggezet en haar portret is verbrand en vertrapt. Wat er met je gebeurt als je Duitser bent bleek recent op een Grieks strand. Wat als je een toerist uit India, Indonesie, of Maleisie bent, weten al die idioten het verschil wel en met welk recht worden alle centraal-Aziaten als ‘viespeuken’ weggezet? Gouden Dageraad is Xenefoob en racistisch. Ik houd van Griekenland, maar dat land is massaal de weg kwijt.

  • Floris Maaskant

   Dat ze in Griekenland ‘massaal de weg kwijt zijn’ is onze eigen schuld. Eerst duwen we het land vol met leningen waarvan we weten dat ze dat nooit terug kunnen betalen en vervolgens gaan we op hoge toon die leningen terug eisen met bijbehorende draconische maatregelen.

   In plaats van hier een groep bankiers aan te pakken, banken op te splitsen en failliet te laten gaan, wegens het doen van bad business, dus wie kaatst kan de bal verwachten en op de blaren zitten. Ne we gaan een ander land naar de haaien helpen en uiteindelijk op bankair niveau hier nog steeds een probleem behouden, want dat land gaat natuurlijk helemaal niet leveren. En terecht.

   Ik zou ze groot gelijk geven als ze de tanks naar de grenzen rijden, zeggen we blijven in de Euro en we hebben geen cent dus die krijg je ook niet en verder zoek je het maar uit met je opgeblazen banken-sector.

   (in antwoord op AvdBoom)
 5. Freek Op 't Einde

  omgekeerde cultuurontwikkeling, van beschaafd en toonaangevend naar barbaars,

 6. Willem F. Jansen

  Als het slecht gaat komt de ware aard van de mens boven

 7. Fritzy von Popsicle

  Ach….en toch blijven komen…en zie nu de ellende…3 jaar later!

Reacties niet toegestaan