Moeder moet onmogelijke keus maken tussen twee doodzieke zonen

Het is het dilemma waar geen enkele ouder voor wil komen te staan: je twee zonen zijn doodziek en je kunt er maar een redden. Het overkwam de Chinese Lian Ronghua. Haar beide zonen lijden aan dezelfde nierziekte. Voor beide is ze een perfecte match, maar ze heeft maar een nier om weg te geven. Uiteindelijk koos Ronghua voor haar jongste zoon, de 24-jarige Li Haisong. Haar oudste zoon, Li Haiqing (26) heeft zich opgeofferd voor zijn broertje. 'Je hoeft niet te huilen. We hebben dit al besloten, we zullen eerst Haisong redden. Hij is afgestudeerd en kan gemakkelijker een baan vinden,' zei hij volgens The Daily Mail. Zelf heeft hij zijn geneeskundestudie moeten stoppen toen hij ziek werd. Het gezin zou eindeloos hebben gediscussieerd over de onmogelijke keuze en op het laatst na een stemming hebben besloten om de jongste broer te redden. De operatie is succesvol verlopen, maar de toestand van Haiqing is achteruit gegaan. De familie hoopt dat er alsnog een donor beschikbaar komt. De vader, die ongeschikt bleek vanwege zijn hoge bloeddruk, zegt echter dat ze een nieuwe operatie waarschijnlijk niet kunnen betalen. De broers lijden aan het uremisch syndroom, een ziekte die tot nierfalen kan leiden en waarbij een transplantatie de enige hoop is.

Bron(nen):   Daily Mail      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Chinezen genoeg

 2. Koper

  Het is natuurlijk diep triest voor deze familie maar het is toch zoiets als in een brandend huis kiezen welk kind je als eerste naar buiten draagt. We nemen Pietje want hij heeft de hoogste cijfers op school.

  Rare lui deze mensen.

  • Calhoun84

   In China is een studie net wat belangrijkers als hier. En als de kinderen er samen uit kunnen komen dan is dat maakt ze dat toch ook niet per definitie raar?

   (in antwoord op Koper)
   • Koper

    Raar is misschien niet het goede woord, ik zal het weghalen. De broers hebben niets te kiezen. De moeder kan er maar één redden. Het is háár keuze.
    Een duivels dilemma.

    (in antwoord op Calhoun84)

Reacties niet toegestaan