‘Ik vertrek naar Brussel’, zei Belgische oud-minister tegen zijn vrouw

De Belgische minister van staat Steve Stevaert (60) heeft zelfmoord gepleegd. Jarenlang droeg hij een groot geheim met zich mee. Tot er gisterochtend geen verbergen meer aan was. Nog voor de zomer moest hij voor de rechter verschijnen op verdenking van verkrachting: zo stond het zwart op wit in Vlaamse krant 'De Tijd'. Een Brusselse onderzoeksrechter heeft volgens de krant in het geheim onderzocht of Stevaert schuldig is aan de verkrachting van een jonge woordvoerster van een overheidsbedrijf na de opnamen van het tv-programma 'Goedele Nu' (VTM) in 2010. Daarvoor zijn ook betrokkenen gehoord. Eerder al vertrouwde Stevaert de onderzoekers toe dat hij een afscheidsbrief bij zich droeg voor als de zaak bekend zou worden. En hij heeft woord gehouden. Volgens zijn vrouw gedroeg hij zich gisterochtend nogal vreemd. Even later zei hij tegen haar dat hij naar Brussel ging, maar hij stapte op zijn fiets en reed naar het Albertkanaal in zijn woonplaats Hasselt. Ooggetuigen zagen de politicus rond halfnegen nog aan de rand van het water. De verkrachtingszaak die de oud minister boven het hoofd hing was inmiddels groot nieuws. Tot zijn achtergelaten fiets gevonden werd op het jaagpad. En zijn jas in het water. Stevaert was voorzitter van de Vlaamse sociaaldemocratische partij en vice-minister-president en minister in Vlaamse regeringen. Hij was van 2005 tot 2009 hoofd (gouverneur) van de Belgische provincie Limburg. Als burgemeester van Hasselt voerde hij daar in 1997 gratis openbaar vervoer in. Hij droeg de eretitel minister van staat.
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Zijn broer heeft een paar jaar geleden zelfmoord gepleegd. Wellicht iets genetisch….

 2. Templein

  Het is heel goed en belangrijk dat verkrachtingen niet meer geaccepteerd worden in de maatschappij.
  Jammer dat deze vriendelijke, sociale man, mét zijn duistere kanten, niet de weg heeft gevonden om iets te helen van zijn vermoedelijk gewelddadige kant.

 3. Robin

  Maar was ie al veroordeeld? Of besefte hij dat een beschuldiging van zo’n misdaad, of je nu veroordeeld wordt (het gedaan hebt) of niet, voor altijd je leven sociaal en maatschappelijk verwoest.

 4. DoubleUC

  Als ‘ie dan tóch in Hasselt was, had ‘ie wat mij betreft meteen Jennen even mee mogen nemen (…)

 5. Burgermans

  Berouw komt na de zonde.

Reacties niet toegestaan