De toekomst van religie in 7 grafieken

1. Het aantal christenen blijft de komende 35 jaar stabiel. Het christendom blijft de grootste religie ter wereld. De islam groeit echter snel en zal tegen 2070 de grootste godsdienst zijn. religion chart religion chart 2. Steeds meer christenen wonen in Sub-Sahara Afrika en steeds minder in Europa. religion chart 3. Het aantal atheïsten neemt in het westen toe, maar niet in de rest van de wereld. religion chart religion chart 4. In de Verenigde Staten krimpt het christendom. religion chart 5. In 2030 zijn er in Nederland minder christenen dan mensen die niet zijn aangesloten bij een godsdienst. nier

Bron(nen):   The Independent      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  2070 einde der beschaving dus …

  • Guest

   Mijn beste Windows 8,

   De Here Jezus ziet jou in jouw eenzaamheid, en nodigt je dan ook uit om met Hem te gaan leven.

   Openbaringen 3:20;

   “Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij.”

   Zie – je (geestelijke) oog moet opengaan. Is jouw geestelijke oog al open, heb jij al door dat God aan de deur van je hart klopt? Soms kun je ziende blind zijn en horende doof, dus kijkenen iets toch niet zien of luisteren zonder dat iets tot je doordringt. Hoe zit dat bij jou?

   Ik

   – Christus Zelf staat aan de deur. Niemand minder dan de Schepper van hemel en aarde wil met jou contact hebben! Hij heeft je zó lief, dat Hij voor joú naar deze aarde kwam om voor jouw zonden te sterven!

   Sta aan de deur

   – de deur van je hart!!! Heeft God wel eens tot je gesproken, ben je wel eens geraakt door wat je hoorde in de preek? Wat heb je er mee gedaan? Hij staat er en wil in jouw leven binnenkomen.

   En Ik klop

   – Hij neemt het initiatief om je op te zoeken. Joh. 15:16: ‘Niet gij hebt Mij, maar Ik heb u uitgekozen’. Ook al zoek jij God niet, Hij heeft jou wel lief en Hij heeft de hemel verlaten, zodat het mogelijk werd dat jij gered zou worden. Hij klopt nu aan jouw hart.

   Hij klopt vriendelijk, Hij wil graag binnenkomen. Kloppen dat is iets anders dan de deur intrappen. Christus dringt Zichzelf niet op. Als je open doet, Hem toelaat, komt Hij in je leven. Welke keuze maak je? Let op: het is een keuze vóór of tegen Christus, een tussenweg is er niet.

   Indien

   – Hij legt de keuze bij jou, wat doe je? Kiest dan heden Wie je zult dienen.

   Iemand

   – Hij klopt bij iedereen aan, ook bij jou. Misschien vandaag we door dit artikel.

   naar Mijn stem hoort

   – Gods stem kun je horen door de prediking, door het lezen van de Bijbel en op vele andere manieren. Het geloof is uit het horen zegt de Bijbel. Luister je naar Zijn stem of naar andere stemmen?

   en de deur opent

   – Waar het om gaat is dat je reageert als je Zijn stem hoort en de deur van je hart, van je leven voor Hem opent. Je moet je bekeren! Het is een keuze voor de hel of voor de hemel. Want het gaat om de vraag waar je de nooit eindigende eeuwigheid zult doorbrengen.

   Ik zal bij hem binnenkomen

   – Als je de deur van je leven voor Hem opent zal Hij met Zijn Heilige Geest in je komen wonen en je leven veranderen. Hij wil je voor eeuwig vullen met Zijn liefde en vrede.

   en maaltijd met hem houden en hij met Mij

   – Daar gaat het Hem om. Maaltijd houden wil zeggen gemeenschap of vertrouwelijke omgang hebben. (Denk maar aan een maaltijd thuis, daar praat je met elkaar over wat je bezighoudt in je leven). God Zelf wil heel persoonlijk met jou contact hebben! De Koning der koningen is in jou geïnteresseerd! Je mag als het ware gaan zitten aan de tafel van de Koning der koningen en genieten van wat Hij te bieden heeft.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Albert Bakker

    Dope shit man. Wat jij allemaal met deuren doet is cool man, daar kun een vette act van maken.

    (in antwoord op Guest)
    • Windows 8

     Nogal een machtige god, schepper van het heelal , als die voor een gesloten deur staat.

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Die komt nog niet op eigen kracht door een automatisch roterende draaideur.

      (in antwoord op Windows 8)
  • Allard

   Je bent toch niet gelovig, waar maak jij dan zo vreselijk druk om. Tjongejonge, zoek een baan man.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Aloa Biba

  Wat is dit nepp hahaha

  in Afrikaa zijn der meer moslims dan cristenen.
  In europa zijn der meer cristenen dan moslims
  In Amerika zijn der meer cristenen dan moslims
  In Azie zijn der meer moslims dan cristenen.
  Dus die hele blauw rood systeem is bullshitt.
  Propaganda tot hier en niet verder!!!

 3. jantje

  Binnenkort hebben diverse moslimgroeperingen de bom. Dan gaan die grafiekjes echt niet meer kloppen. De kans dat ze alles en iedereen uitroeien lijkt me dan heel groot.

 4. Burgermans

  In het huidige tempo hebben moslims elkaar uitgeroeid in 2070.

  • Dead Silence

   Tegen die tijd gaat men hard achteryit in evolutie, wordt de intelligente, vrije mens door zijn eigen naiviteit uitgeroeid en is de Aarde gered want wat overblijft maakt elkaar af en is te dom om te overleven. Dus deze week een V8 autootje uitzoeken en de verwarming aan met de ramen open om de was te drogen.

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan