Raadsel: loopt deze kat de trap op of af?

Hadden we eerder de kwestie van de jurk (zwart-blauw of goud-wit), nu is er de kat op de trap die het internet voor een raadsel stelt. Want loopt hij nou de trap op of af? Volgens sommigen loopt hij duidelijk de trap af, vanwege de uitstekende randen van de treden en de gespikkelde zijkanten. Anderen zeggen dat zulke treden er net zo goed op kunnen wijzen dat je de bovenkant van de trap ziet en dat de kat dus de trap op loopt. Weer anderen wijzen op de omhoog staande staart van de kat. 'De opgeheven staart wijst erop dat de kat haar evenwicht aan het bewaren is', aldus website inquisitr. 'En dat doet ze alleen als ze de trap af gaat.' Voorlopig is nog onduidelijk hoe het zit.

Bron(nen):   AD      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Hij gaat de trap af.

 2. IwanovKapotjeplov

  De kat loopt de trap af. Als je naar de muren kijkt, zie jij de rechthoekige stenen in de muur; deze lopen in het vlak van de tredes. Dus kijk je van onderen naar de trap.

  • rearden

   Inderdaad, daar zag ik ook direct aan dat de kat naar beneden loopt. Bovendien zouden die richels die je op de trap ziet ook erg onhandig zijn als die bovenop de treden zouden liggen (van bovenaf gezien), heel handig om over te struikelen, terwijl ze als uitstekende delen van de treden (van onderaf gezien) juist heel logisch zijn.

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 3. Calhoun84

  Volgens mij is dit raadseltje niet zo heel moeilijk en loopt hij de trap af.

 4. Harrie Vangangelt

  Meen toch echt contouren van gebouwen achter de trap te zien. Denk dus ook dat de kat naar beneden loopt. Het argument van de staart klopt volgens mij niet. Als de kat naar boven zou lopen, heeft hij namelijk zijn staart horizontaal.

 5. Burgermans

  Gemakkelijk: hij loopt de trap af.

 6. jan bosscher

  de kat gaat af.

 7. jan bosscher

  ze hadden een betere trap moeten nemen.

 8. Patrick Faas

  Vrijwel altijd steken traptreden (horizontaal) uit over stootborden (verticaal). In ieder geval nooit andersom, dus er kan geen verwarring zijn. De kat loopt de trap af.

 9. Bram

  De kat krabt de krullen van de trap dus loopt de trap af .

 10. Greet Vinck

  denk dat de kat gelijkvloers loopt,relief op de vloer (gezichtsbedrog)

Reacties niet toegestaan