Vijf BBQ tips voor BBQ seizoen

De lente is eindelijk begonnen, dus bij dezen is het BBQ seizoen officieel geopend. Onze collega’s van Het Laatste Nieuws verzamelde vijf tips om nog meer te genieten van die heerlijke BBQ.
 1. Gebruik een spray gevuld met appelsap Bespuit het vlees hiermee terwijl het ligt te bakken. De appelsap zorgt er niet alleen voor dat het vlees goed sappig en mals blijft, maar voegt ook nog eens extra smaak toe aan het vlees. Dit werkt vooral goed bij varkensvlees.
 2. Vlees eerst in bier marineren is gezonder Vlees van de BBQ is enorm lekker, maar door de hoge temperaturen komen er al snel schadelijke stoffen in het vlees terecht. Uit een onderzoek van de Universiteit van Porto blijkt dat bier de vorming van deze schadelijke stoffen kan tegenaan door deze eerst een uur of vier in donker bier te marineren. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super lekker!
 3. Het BBQ-rooster maak je schoon met een ui of aluminium Want na een gezellige avond barbecueën, zit je meestal niet te wachten op het schoonmaken. Dus dat stel je nog even een dag uit, maar dan is het bijna niet schoon te krijgen. Met een ui of aluminium
 4. Voor de sauzen gebruik je een muffinblik Word je ook helemaal gek van die al die verschillende sausflesjes? Gebruik dan eens een muffinblik om alles sausjes op een eenvoudige manier naar buiten te dragen, daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit en is het snel schoon te maken.
 5. Verdeel de BBQ in twee zones Leg de brandende houtskool aan één kant van de BBQ, hierboven kan je het vlees bakken. Zodra het vlees gaar is kan je het aan de kant zonder houtskool leggen. Zo brand het vlees niet aan, maar blijft het wel lekker warm.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  6. Koop een Kamado

 2. Vogelbeest

  Als je dit weekeinde wil BBQ-en is de beste tip: Een terraskachel.

 3. marianne martens

  de adviezen zijn heel lief bedoeld, de foto erbij doet mij weer aan die verschrikkende kindertijd denken dat mijn vader met zijn vrinden in de tuin de oneetbare stukken vlees voorbereiden voor de hongerige vrouwen- en kindermonden. Gelardeerd met pils, bier of witte wijn en natuurlijk de schurende joligheid in het kinderoor. De marketing van de vleesindustrie is nu een stuk agressiever, zeker nu met zo’n geroosterde lap vlees tussen je kiezen, kunstgebit of kronen,waarmee het vlees nauwelijks is te verscheuren door de rondgepompte antibiotica in het arme arme dierenlijf.

 4. Rick

  Heel erg bedankt voor deze handige tips. Ik wist deze tips voor de bbq nog niet. Ik laat u weten hoe de tips bij mij zijn uitgekomen.

  Groetjes!

Reacties niet toegestaan