Vijf BBQ tips voor BBQ seizoen

Samenleving
vrijdag, 10 april 2015 om 19:03
welingelichtekringen header 1
De lente is eindelijk begonnen, dus bij dezen is het BBQ seizoen officieel geopend. Onze collega’s van Het Laatste Nieuws verzamelde vijf tips om nog meer te genieten van die heerlijke BBQ.
  1. Gebruik een spray gevuld met appelsap
    Bespuit het vlees hiermee terwijl het ligt te bakken. De appelsap zorgt er niet alleen voor dat het vlees goed sappig en mals blijft, maar voegt ook nog eens extra smaak toe aan het vlees. Dit werkt vooral goed bij varkensvlees.
  2. Vlees eerst in bier marineren is gezonder
    Vlees van de BBQ is enorm lekker, maar door de hoge temperaturen komen er al snel schadelijke stoffen in het vlees terecht. Uit een onderzoek van de Universiteit van Porto blijkt dat bier de vorming van deze schadelijke stoffen kan tegenaan door deze eerst een uur of vier in donker bier te marineren. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super lekker!
  3. Het BBQ-rooster maak je schoon met een ui of aluminium
    Want na een gezellige avond barbecueën, zit je meestal niet te wachten op het schoonmaken. Dus dat stel je nog even een dag uit, maar dan is het bijna niet schoon te krijgen. Met een ui of aluminium
  4. Voor de sauzen gebruik je een muffinblik
    Word je ook helemaal gek van die al die verschillende sausflesjes? Gebruik dan eens een muffinblik om alles sausjes op een eenvoudige manier naar buiten te dragen, daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit en is het snel schoon te maken.
  5. Verdeel de BBQ in twee zones
    Leg de brandende houtskool aan één kant van de BBQ, hierboven kan je het vlees bakken. Zodra het vlees gaar is kan je het aan de kant zonder houtskool leggen. Zo brand het vlees niet aan, maar blijft het wel lekker warm.