Nederland heeft Europese regels overtreden bij opvang asielzoekers

Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben recht op voedsel, kleding en onderdak (bed, bad en brood). Dat schrijft het Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa in Straatsburg. De uitspraak volgt op felle kritiek van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) op de Nederlandse opvang voor asielzoekers zonder verblijfsstatus. Het comité beroept zich op het Europees Sociaal Handvest, een verdrag over mensenrechten opgesteld door de Raad van Europa. Nederland vindt dat dit verdrag niet geldt voor illegalen, maar het ECSR vindt van wel. Gisteren was de uitspraak van het comité al bekend bij de regering. Tot diep in de nacht is er overlegd, maar een oplossing is niet makkelijk. VVD en PvdA staan immers lijnrecht tegen over elkaar in deze kwestie. De PvdA vindt dat bed, bad en brood ook beschikbaar moet zijn voor illegalen, de VVD voelt daar niets voor.  

Bron(nen):   AD      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tim66

  Het woord zegt het toch Uit geprocedeerd! Dus geen rechten in Nederland ! Dit kost de belastingbetaler miljarden, de PvdA vindt dit prima en schopt liever bejaarden op straat ,bezuinigen op ons eigen volk! Een schande dat deze partij deze sinterklaas club dit willen betaal dit uit Uw eigen zak en neem deze mensen op in Uw eigenhuis ,ik durf te wedden dat de liefde dan snel over is,en wat betreft de mening van Brussel deze zakkenvullende dictators oprotten ! Wij betalen per jaar 8 miljard aan ontwikkelings hulp per jaar terwijl steeds meer Nederlanders naar de voedselbank moeten gaan.
  Een schande! Ik vraag me af waarom bepaalde partijen de hele wereld willen redden en opvangen ons land is vol! Neem een voorbeeld aan Japan afgelopen jaar kregen 12 mensen asiel dat is nog eens een beleid grenzen dicht!!!!

 2. Dead Silence

  Optiefen. Fuck Europa.

  • Calhoun84

   Europa heeft helemaal gelijk. Zolang je mensen binnen je landsgrenzen hebt zouden ze recht moeten hebben op bed, bad en brood (en wel 24/7). Als je niet vindt dat dit voor illegalen geldt dan moet je wat aan de illegaliteit doen.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Windows 8

    Die mensen zijn ONGEVRAAGD binnen de landsgrenzen en hebben hun kansen gekregen.
    Stamp ze er uit !!!

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     U valt iedereen hier ook ONGEVRAAGD lastig met uw alwetendheid maar hoe moeilijk het is om u van deze site te stampen, zo lastig is het ook om illegalen uit het land te stampen. Schreeuwen op een website is natuurlijk makkelijk.

     (in antwoord op Windows 8)
    • AT

     Jij bent toch ook nooit gevraagd om te wonen waar je woont? Het feit dat jij uit een moeder ben komen floepen binnen de landsgrens geeft jou als mens geen enkel meerrecht op menselijke basisbehoeften.

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “basisbehoeften die universeel zijn.”
      Tuurlijk, in je dromen …

      (in antwoord op AT)
 3. Guest

  Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd, dus wegwezen pvv stemmers!

 4. Bram

  De groep uitgeprocedeerde gelukszoekers asielzoekers in Amsterdam is de bed-, bad- en broodvoorziening aangeboden (incl. gratis OV jaarkaart) 76 maken er inmiddels van.De rest weigert de opvang, omdat ze er alleen tussen 17.00 en 09.00 uur terechtkunnen. Weet dus niet wat dat Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa over ons te zeiken heeft maar volgens mij hebben we al genoeg gebukt.

 5. Vogelbeest

  Ik stel voor dat we in plaats van bed, bad en brood gedwongen transport naar Afrika beschikbaar stellen. Daar s het niveau van opleiding en algemene ontwikkeling overeenkomstig de gelukzoekers in kwestie, dus kunnen ze een baantje zoeken en in hun eigen levensonderhoud voorzien.
  En als er wetten zijn die dat verhinderen dan moeten die wetten aangepast worden.
  Als je dan ook de asielzoekersprocedure nog eens verkort tot 2 weken en je brengt ze daarna gelijk terug denken ze wel 10x na alvorens weer op een gammel bootje de middelandse zee over te steken. Dus dan droogt de stroom vanzelf op en is het probleem opgelost.

 6. AT

  Illegalen moeten op humane wijze worden teruggestuurd om mensen die werkelijk hulp nodig hebben op te kunnen blijven vangen. Een illegaal is niemand anders dan een wetsovertreder en verdient dus evenveel menselijkheid als elke andere wetsovertreder in dit land. Het feit dat je binnen de landsgrens wordt geboren geeft je geen meerrecht op menselijke basisbehoeften.

  We moeten Europa omarmen om te zorgen dat aan de grenzen van Europa het beleid goed wordt gehanteerd. Juist omdat Europa zo wankel is worden wij opgezadeld met vluchtelingen die in Zuid Europa de grens over varen. Voor de mensen die werkelijk recht hebben op asiel moet er een goed Europees spreidingsbeleid zijn zodat de kosten gelijkmatig worden verdeeld.

 7. Burgermans

  Deze misbruikers van het asielbeleid moeten zo snel mogelijk teruggebracht worden naar hun geboorteland. Elke voorziening lokt alleen maar meer gelukszoekers naar Europa, wat honderden mensenlevens kost en miljoenen euro’s gemeenschapsgeld.

 8. Twan

  Illegalen, uitgeprocedeerde en vluchtelingen hebben nergens “recht” op, al zeker niet op een compleet ingericht huis met auto voor de deur, ze mogen blij zijn dat ze bed, bad en brood krijgen, al is het maar in een oude kazerne, sporthal, kantoorpand of tent met hek erom, nee het is allemaal niet goed genoeg gaan ze nog vechten ook, ondankbare profiteurs bah.
  Heel de EU is letterlijk het totale verstand kwijt en niet bekend met de gevolgen wat dit allemaal gaat veroorzaken op de lange termijn, voor elk land en elke burger.

  • Calhoun84

   De vluchtelingen waar ik mee heb gewerkt zijn hartstikke dankbaar voor een ruimte met bad, brood en een bed. Ook in een oude sporthal of kazerne (een ingericht huis met een auto krijgen ze immers sowieso niet). Waar ze niet blij mee zijn is dat ze overdag op straat worden geschopt en het maar uit moeten zoeken. Ook voor de gemeenschap lijkt mij die oplossing overigens niet heel ideaal…

   (in antwoord op Twan)
 9. Petercas

  Recht op bed bad en brood,maar hebben nederlanders dat(recht)ook?

Reacties niet toegestaan