Dochters gaan twee jaar eerder het huis uit

Meisjes gaan gemiddeld twee jaar eerder het huis uit dan jongens. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen uitvliegen in de hele Europese Unie is 26,1 jaar. Er zijn grote verschillen tussen de Europese landen. Het allerlaatst vertrekken jongeren uit huis in Kroatië, met een gemiddelde leeftijd van 31,9 jaar. Daarna volgt Slowakije met 30,7 jaar, Malta met 30,1 jaar en Italië met 29,9 jaar. Het vroegst zijn ze zelfstandig in Scandinavië waar ze respectievelijk 19,6, 21,0 en 21.9 jaar zijn in Zweden, Denemarken en Finland. Kinderen blijven dan in veel landen erg lang thuiswonen, in totaal zijn er minder kinderen te verzorgen in de Europese Unie. In 1994 was het percentage kinderen tot 15 jaar nog 18,4%, in 2014 is dat gedaald tot 15,6%. Dat is 10 miljoen kinderen minder in 20 jaar. Vooral in Polen, Slowakije, Malta en op Cyprus zijn er minder kinderen geboren. In Ierland wonen percentueel gezien de meeste kinderen (22%), gevolgd door Frankrijk (18.6%) en het Verenigd Koninkrijk (17.6%). Bijna alle kinderen zijn dagelijks online, 87%, terwijl dat percentage voor de totale bevolking op 65% ligt. Ze gebruiken internet vooral voor bellen, sociale media en Wikipedia.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Daniel

    Vroeger, toen alles beter was, ging ik op mijn achttiende het huis uit en dat was vrij normaal in die tijd (jaren zestig/zeventig). Alhoewel, niettegenstaande ik prima met mijn ouders over weg kon, was het fijn om je eigen weg te zoeken en ‘eindelijk’ zelfstandig met vallen en opstaan je weg te kiezen.
    Nu zitten ze op internet, de sociale media en roepen om hun moeder als ze hun zin niet krijgen. Vroeger, toen alles beter was, waren de jongetjes en meisjes meer kerels en meiden…bla..bla…bla..

Reacties niet toegestaan