Zo scoor je de goedkoopste vlucht online

Tegenwoordig boek je geen vliegticket meer op de website van een luchtvaartmaatschappij, maar kies je voor een prijsvergelijker. Zo vind je het snelst het goedkoopste ticket. Maar er zijn nogal wat van die vergelijkingssites. Vlaamse krant De Morgen zet de handigste op een rij. Google Flights Deze site is voor flexibele reizigers: kies een vertrekdatum en -luchthaven en je krijgt een kaart vol mogelijke bestemmingen. Zo kun je zien of landen op een andere luchthaven goedkoper is of gewoon kijken wat een budgetbestemming is. Verder geeft de website een prijsoverzicht waarop direct te zien is of een vlucht op een andere dag goedkoper is. Kayak Kayak laat je heel eenvoudig tickets, hotels en huurauto's vergelijken. Je kunt tal van extra keuzemogelijkheden aanvinken, zoals wifi aan boord of bepaalde vliegtijden. Ook biedt de site zogenaamde 'hacker fares'. Dit zijn gaten die de website vindt in de prijszetting van de luchtvaartmaatschappij. Verder maakt Kayak een inschatting van de ontwikkeling van de ticketprijzen. Skyscanner Met Skyscanner is niet veel mis, maar de site kan wel een update gebruiken. Zo is er geen mogelijkheid om extra voorkeuren aan te geven, zoals wifi. Verder zijn wel alle gebruikelijke functies aanwezig. Momondo Momondo is een goed alternatief voor de andere ticketvergelijkers. De site toont allerlei randinformatie over populaire bestemmingen. Wat voor weer is het? Hoeveel kost een taxi of trein daar? Is een winkel of restaurant duurder of goedkoper dan thuis?  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Guy

  eehm… Is dit een “nieuwsbericht?” of gewoon een korte opsomming van vier websites? En waarom dan niet doorlinken naar die sites? Je weet wel… de basis en en oorspronkelijk het bestaansrecht van internet zelf… …. Om belangenverstrengeling te voorkomen? Om niet te suggereren dat er reclame wordt gemaakt? Om een rechtszaak te voorkomen van de sites die niet genoemd worden?
  WIK? (ik ken WIK nog niet zo heel goed… zie dat het wel vol stata met dit soort weetjes of nietsjes … zoals zoveel web-content-blog-info-taintment sites. Wat is WIK? Lifestyle? Nieuws? “Alles Leeswaardig?”)
  Ik snap dit soort berichten niet…. Is dat het gevolg van een volwaardige betaalde baan? Of is het op vrijwilligersbasis? (dan snap ik het nog wel … ergens… al zou je het ook op je eigen blogje kunnen kwakken)
  En waarom dan maar 4? Als er toch geen “beste” of “top #” van gemaakt wordt…? Er zijn er nog genoeg…?

  Vraagtekens over alles sowieso… steeds meer… (haha)

 2. Nick

  Gewoon ff de gasten van Flightguru.nl vragen, die vinden het goedkoopste vliegticket voor je als ze al niet op de site voorbijkomen.

Reacties niet toegestaan