De gelukkige koning: ”Tegen de 50 gaat het met de meeste mensen weer een beetje beter”

De koning is vandaag 48 geworden en vermoedelijk is hij in jaren niet zo gelukkig geweest. ''Tegen de 50 gaat het met de meeste mensen weer een beetje beter.'' Geluksprofessor Ruut Veenhoven verklaart in het AD. ''Op je 18de is de wereld voor de gemiddelde Nederlander fantastisch. Daarna stappen ze in het echte leven: huisje, boompje, kindje, hypotheekje. Dan is het een beetje minder in de 30 en de 40. Je moet carrière maken, de hypotheek is nog niet afbetaald en het huwelijk lijdt aan slijtage. Als je tegen de 50 loopt, gaat het weer de goede kant op. Op het eind van de rit, 60-70, is het geluk weer het hoogst.'' Sportjournalist Toine van Peperstraten en leeftijdsgenoot van de koning herkent het wel. ''Je hoeft niet meer zo voor je carrière. Ik merk dat ik nu zekerder ben dan pakweg 10 jaar geleden. Dat zal voor de koning ongetwijfeld ook zo zijn. De kinderen zijn wat ouder, 12 en 15 nu, en dan kun je ze weer even alleen laten. Ik ben echt alleen nog maar aan het genieten en doe alleen leuke dingen.'' En die midlife-crisis dan? Die is op zijn retour, voornamelijk omdat mensen veel ouder worden en welvarender zijn. Veenhoven: ''Er is nu veel meer variatie. Mensen kunnen kiezen. Nieuwe carrières, een tweede huwelijk, vroeg stoppen met werken. Het leven is minder voorspelbaar. We worden nu eenmaal ouder. 50 was een cruciale leeftijd voor onze grootouders. Maar wie nu halverwege de 40 is, is nog maar op de helft van zijn leven.''  

Bron(nen):   AD      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Als parasiet met gratis geld voor de rest van je leven is er geen vuiltje aan de lucht

  • Burgermans

   Leuk voor je.

   (in antwoord op Windows 8)
  • Vogelbeest

   Ten opzichte van de gemiddelde Afrikaan zijn wij allemaal walgelijk rijk.

   Dus hebben wij geen problemen?

   (in antwoord op Windows 8)
  • RhodBerth

   13 in een dozijn reactie. Ik zou me schamen als ik zulke voorspelbare en oeverloos herhaalde berichten op internet zou zetten.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. marianne martens

  WA is sympathiek, vlot in de omgang, heeft geschiedenis gestudeerd, is dwars in denken en onder de indruk van menselijk leed, heeft een top- vrouw met dito kinderen.Een hele goede Koning voor een volk/ massa/ groepen/ subgroepen in Nederland.

  • knier

   WA is een bijna autistisch,stijve hark in de omgang die heeft gepoogd geschiedenis te studeren maar z’n eindscriptie is van dien kwaliteit dat we die never nooit onder ogen zullen krijgen,hij is getrouwd met een Junta wijf na een gearrangeerd huwelijk met draken van kinderen.Ook niet onbelangrijk,hij is opgevoed door een ijskoningin met een vader die zwaar leed onder z’n pedofiel zijn,homo zijn en verder nutteloze leven.Opgegroeit in een sprookjeswereld waar zelfs de Efteling U tegen zeggen kan.Kortom een van de meest slechte keuzes die je kan hebben om opperhoofd van een land te zijn.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    knier, het zijn verhalen die ook de ronde deden in dezelfde buurt waar ik als een van de vele gefrustreerde pubers opgroeide en daar werd onder de burgers “over het” Huis gesproken of geroddeld.Op het Incrementum ( aparte villa voor leden van KH ,adel, hoog aanzienmensen? etc ) en het Baarns Lyceum werd er onderling tamelijk gewoon gedaan. Maar je kunt toch niet zeggen als je die beelden ziet dat er geen genegenheid en warmte is tussen ouders en kinderen. Claus leek mij hoog sensitief, intelligent met grote moeite voor zijn positie, maar wel de adviseur van zijn vrouw. Beknot door overheid en vervreemde huisregels. Bij de commerciële omroepen zouden ze zeggen:” Het is niet van deze tijd” etc

    (in antwoord op knier)
 3. Ko Herent

  Geluksprofessor. Welke studie is dat? Geluk?

Reacties niet toegestaan