Mogelijk vandaag hervormingswetgeving Griekenland

Naar verwachting presenteert Griekenland vandaag de voorlopige hervormingswetgeving aan de geldschieters, volgens persbureau Reuters. Zo zou Griekenland willen laten zien dat er echt werk van wordt gemaakt om nieuwe leningen veilig te stellen. Athene moet in mei ongeveer 1 miljard terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als Griekenland door middel van de nieuwe hervormingen niet kan aantonen dat het tot afspraken kan komen, zit het land binnen een paar weken zonder geld. Maandag zei Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem dat de twijfel over Griekenland met de dag groeit. Na een niet soepel lopend overleg met de Griekse minister van Financiën Varoufakis heeft Dijsselbloem maar direct naar premier Tsipras gebeld. 'In een eerdere cruciale fase heb ik hetzelfde gedaan. Het onderhandelingsproces moet nu echt gestroomlijnd worden. Anders gebeuren er ongelukken.' Varoufakis is gisteren overigens belaagd in een restaurant toen hij zat te dineren met zijn vrouw. Het zou zijn gegaan om anarchisten die gemaskerd binnenstormden en eisten dat Varoufakis 'ophoepelde'. In de wijk waarin het restaurant staat, wonen veel extreemlinkse activisten. De vrouw van Varoufakis moest hem te hulp schieten. Bij pro-Europese Grieken is Varoufakis niet bepaald populair. Vorige week raakte Tsipras in opspraak toen hij de Duitse Bondskanselier Angela Merkel zwak noemde en de Europese Centrale Bank onbetrouwbaar. Tsipras wil in Griekenland een referendum houden als hij zijn verkiezingsbeloften moet breken omdat hij er niet uitkomt met Brussel.  

Bron(nen):   De Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. al

  enige positieve vind ik wel dat referendum

  tis netjes als je je besluit voor legt aan het.volk

  democratisch

  • Vogelbeest

   Tja, dat hebben ze in NL ook eens gedaan. En toen de uitkomst de politici niet uitkwam was het opeens geen echt referendum meer.

   (in antwoord op al)
  • Divert

   Ik vind het niet netjes, vragen in een referendum: “moeten we onze afspraken nakomen”. Of: “moeten we terugbetalen wat we hebben geleend”. Het is zelfs wel een beetje makkelijk, of eigenlijk laf.

   (in antwoord op al)

Reacties niet toegestaan