Nog een Republikein doet een gooi naar het Witte Huis

Een vierde presidentskandidaat aan Republikeinse zijde heeft zich gemeld voor de presidentsverkiezingen in de VS volgend jaar. Het gaat om auteur en neurochirurg Ben Carson (63). De gepensioneerde Afro-Amerikaanse chirurg wist als eerste een aan het hoofd vergroeide Siamese tweeling van elkaar te scheiden. Carson heeft vooral aanhangers bij de Tea Party en is wars van politieke correctheid. Hij verklaarde onder andere: 'Amerika lijkt op Nazi-Duitsland. En ik weet dat je niet 'Nazi-Duitsland' behoort te zeggen, maar ik maal niet om politieke correctheid. Het was een regering die de populatie intimideerde. Wij leven ook in een maatschappij waarin mensen bang zijn om voor hun mening uit te komen'. Ook vindt Carson ObamaCare het ergste wat het land is overkomen sinds de slavernij. Ondanks zijn (zeer conservatieve) politieke meningen voelt Carson zich geen politicus: "Ik ben bereid mee te doen aan de verkiezingsstrijd en daarom stel ik mij kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Hoewel ik geen politicus ben, zeggen veel mensen tegen me dat ik voor het presidentschap moest gaan." Carson, die boeken schreef over religie en politiek, wordt gezien als een voorbeeld van de Americain Dream; eerst was hij nog een arme zwarte jongen in de grote stad, later een internationaal bekende neurochirurg. De andere republikeinse kandidaten zijn Ted Cruz, Marco Rubio en Rand Paul.

Bron(nen):   NRC      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Grietver

  Het idee van de media dat de Republikeinen de partij van blanke racisten is, kan naar de prullenbak. Tot nu toe hebben twee Latinos, een blanke en een Afro-Amerikaan zich kandidaat gesteld namens de Republikeinen.

  • AT

   Als je wat beter de Amerikaanse politiek volgt was dat idee al lang anders geweest. Goed voorbeeld van de brede schakering van politieke standpunten binnen de republikeinen vond ik vorige verkiezingen Ron Paul (vader van Rand). Hij was dan wel blank maar verre van conservatief en racistisch.

   (in antwoord op Grietver)

Reacties niet toegestaan