Wereldprimeur: Premier van Luxemburg trouwt met zijn vriend

In alle stilte en beslotenheid trouwt op 15 mei de premier van Luxemburg Xavier Bettel met zijn Belgische verloofde Gauthier Destenay. Het huwelijk blijkt geen enkel probleem te zijn in het ultraconservatieve Luxemburg. Bettel en Destenay zijn al 5 jaar gelukkig samen en in België trouwens al voor de wet getrouwd. Omdat het in Luxemburg ook voor de wet mag sinds 1 januari, doen ze het nog eens over. Bettel kwam zeer spontaan uit de kast tijdens een radio-uitzending. 'Ik mocht een song uitkiezen, dat werd The Power of Love, en voor ik het wist was het eruit.' Hij lijkt vol zelfvertrouwen: 'Ik heb maar één leven en ben niet van plan dat te verstoppen.' Zich opsluiten in een heteroseksuele relatie wilde hij ook niet. 'Ik heb die gehad, maar ik was niet gelukkig. Nu wel.' Er wordt niet verwacht dat de wereldprimeur ook maar een rimpeling veroorzaakt. De pers besteed nauwelijks aandacht aan het huwelijk en de Luxemburgers zelf doen ook niet moeilijk. Een hooggeplaatste, anonieme Luxemburger: 'De doorsnee-Luxemburger is zeer discreet. Als jij je niet met hem bemoeit, laat hij jou ook met rust.' De roddelbladen pakken het wel op. Onder de kop 'Het huwelijk van de eeuw' drukte Luxembourg Privé het paar af met Bettel in een witte trouwjurk. De enige negatieve reactie kwam van een Grieks parlementslid. Hij tweette 'De minister-president van Luxemburg trouwt met zijn schatje'.

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  Wat een negatieve reactie van de Grieken, tjonge! Heeft de Islamitische wereld al gereageerd? Zou de premier daar nog welkom zijn?

  • Zonspotter Peter

   Niks mis met die reactie toch ? Het is toch zeker zo ? Ik snap niet wat daar voor negatiefs aan is.
   Eigenlijk is het een nietszeggende reactie.

   (in antwoord op Bart)
 2. Burgermans

  Wanneer trouwt Marcos Ruttos met zijn schatje Alexis Tsipras?

 3. Koper

  Naar verhouding blijven er zo wel heel veel vrouwen over daar.

  • Albert Bakker

   Inderdaad, je vraagt je af of er ook nog ergens een nadelige kant aan te ontdekken valt. Maar dat is alweer een geweldig pluspunt.

   (in antwoord op Koper)

Reacties niet toegestaan