‘Klimaatverandering verzinsel van de VN’

De Verenigde Naties hebben de klimaatverandering verzonnen om een nieuwe wereldorde te scheppen. Dat zegt een van de belangrijkste adviseurs van de Australische premier Tony Abbott, Maurice Newman, voorzitter van de economische adviesraad. 'De opwarming van de aarde is slechts een illusie', schrijft Newman. Het doel van het complot van de VN is een 'concentratie van de politieke macht'. 'Het is een goed bewaard geheim, maar 95% van de klimaatmodellen die een verband tussen de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde moeten aantonen blijken na twee decennia van stabiele temperaturen verkeerd te zijn.' De VN zou zich verzetten tegen het kapitalisme en tegen de vrijheid en heeft van 'milieucatastrofisme' een dagelijks onderwerp gemaakt om dat doel te bereiken. Newman onderbouwt zijn beweringen in het stuk niet met feiten. Australië heeft de grootste CO2-uitstoot ter wereld in verhouding tot de grootte van de bevolking. Dit komt mede door de grote steenkoolindustrie. Deze week is Christiana Figueres, de hoogste VN-klimaatonderhandelaar, op bezoek in Australië. Newman vraagt of zij, aangezien VN-cijfers volgens hem niet kloppen, antwoord kan geven op de vraag waarom regeringen biljoenen moeten uitgeven om klimaatneutraler te worden. Ook vraagt hij Abbott niet mee te werken aan de Klimaattop in Parijs in december.

Bron(nen):   De Morgen      

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Er is inderdaad geen greintje wetenschappelijk bewijs dat menselijke CO2-uitstoot het klimaat beïnvloedt, daar heeft de Heer Newman wel gelijk in. Door het verminderen van de trans-Atlantische straalstroom worden de winters in Amerika kouder en in Europa warmer.

  • harrr

   Helemaal met je eens.

   Maar wat vooral zorgelijk is is dat zo’n aluhoedje het geschopt heeft tot “adviseur van de premier”, Dat is iets nieuws want meestal neemt zelfs de shoarmaboer op de hoek ze niet serieus.. 😉

   (in antwoord op Burgermans)
  • biker henk

   Het is U waarschijnlijk ontgaan dat George Bush Senior een groot voorstander is van een nieuwe wereld orde en dit ook herhaaldelijk ter sprake heeft gebracht. Maar dat verandert niets aan uw recht om snel af te haken.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Albert Bakker

   Afhaken bij mallotigheid van samenzweringstheorieën is een goed idee over het algemeen. Als het voor je mening nodig is om ontkenning van wetenschap te praktiseren is dat ook zo’n signaal om even op de rem te trappen om te kijken of je niet toch ergens een verkeerde afslag hebt genomen.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Megana Oudendijk

   Zelfs de sterke joden in Auswitsch die net de scheiding van hun zwakke familie leden hadden overleefd geloofden de eerste weken niet dat de rest al de pijp uit was door de gaskamers terwijl ze continu de schoorsteen zagen roken en door anderen waren ingelicht wat daar gebeurde..Afhaken door ontkenning en het gewoon niet willen durven kunnen geloven dat de elite de wereld aan het globaliseren is om er een wereldgevangenis zonder landen, religies, rechten voor de mens van te maken is een menselijke trek.Dat is de reden waarom we in deze situatie zitten omdat 85% van de mensheid te lui dom ongeinteresseerd is om zelf iets te onderzoeken en er tegen te strijden.

   En mensen die de angstige waarheid op een presenteerblaadje aanbieden als uluhoedjes en complottheorie aanhangers afdoen die geridiculiseerd dienen te worden…Kijk ff naar je laptop voor een week of twee…Google NWO,Black Pope,Alex Jones Road to Tiranny,Bilderberg groep,Centrale banken en Rothschilds.Monsanto,en ga zo maar door.En je bent al een heel eind op weg naar het doemscenario omzetten naar een wat meer realistische kijk op de wereld waar je je in bevind.Niks complot theorien…gewoon wat heet public record beste mensen..

   (in antwoord op Burgermans)
   • Albert Bakker

    Jesus on a stick, that was.. eminently, I mean blisteringly stupid.

    (in antwoord op Megana Oudendijk)
    • KarlRuprechtKroenen

     Albert , ben je weer boos op je favoriete stromannetje?

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Sjaak

      Zachte bewoordingen Karl, zeer zacht…

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Albert Bakker

      Nee joh, via deze openbaringen heeft mijn non-lokale bewustzijn mijn potentiële entropie gemorfologiseerd. Het is juist mijn vreugde dat in werkelijkheid is overweldigd door de liefde die schuilt in de machinerie van abstracte schoonheid. Daarmee vervalt het verval waaraan ik mijn intellectuele naaktheid onderworpen zag worden aan de rigide structuren van het realiteitsdenken.

      Derhalve geen klimaatsverandering meer. De wereld geeft voldoende ruimte aan een symbolische representatie van menselijke observatie. En cultuur is de manifestatie van de progressieve uitbreiding van ruimte-tijd gebeurtenissen.

      En al dat soort dingen zeg maar..

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Als je maar niet in de veronderstelling bent dat je al flierefluitend en kwikstaartend de wijsheid die zogenaamd opgesloten ligt in dit cryptische filosofische werk wat je nu op ons af poogt te schieten door middel van het gebruik der filosofische methode een overweldigende impressie kan achterlaten, daar de geschetste werkelijkheid die voortkomt uit jouw observatie vanuit jouzelf als vermeend realist niet onomstotelijk in al zijn facetten een exacte juiste beschouwing kan zijn van de werkelijke uitkristalliseerde vorm van de voormalige vloeibaarheid welk de onderliggende substantie is van hetgeen men graag voor waar aan placht te nemen en realiteit noemt, daar men derhalve altijd gedeeltelijk verblind is door de eigen visie op zaken die aan tal van invloeden onderhevig is door zaken die men zelf niet doorheeft , en ook als men een poging doet tot realisme en tracht objectief te zijn zal dit proces altijd gehinderd worden door abstracte stromen van hetgeen onbewust aan andere invloeden onder invloed van onzuivere motieven werkzaam is en welke vervolgens een geheel eigen weg zoeken omdat elk mens de neiging heeft om datgene wat voor zichzelf het gunstigste uitpakt liever te accepteren dan dat wat hem niet bevalt, derhalve is elke poging tot realisme in het denken net zo reëel als de persoon die dit tracht te beoefenen.

      Snap je wel?

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Neuh, geen ene moer. Maar ik ben wel geïnteresseerd in jouw bullshitgenerator. Die van jou is beter dan de mijne. Ik gebruik de Chopramat 2.1.5. full version.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Daar heb ik wel eens van gehoord, zo’n Chopramat, Deepakt soms best wel aardig uit .
      Ik heb geen generator nodig voor bullshit, ik ben al full-of-shit dus even een inkijkje geven is genoeg.

      (in antwoord op Albert Bakker)
   • Burgermans

    Zelden zo’m dom stuk gelezen. LOL

    (in antwoord op Megana Oudendijk)
 2. Koper

  Altijd leuk, als onbenullen zich gaan bezig houden met wetenschap.

 3. KarlRuprechtKroenen

  Vroeger heerste het Godsbesef onder de massa, de RK kerk predikte hel en verdoemenis en drong de massa op deze wijze angst en schuld op.
  De kerk verleende absolutie van deze zaken als men zich onderwierp aan haar leringen en heerschappij, tevens kon men deze schuld afkopen met aflaten.

  Tegenwoordig heerst het milieubewustzijn onder de massa, de overheden prediken rampen&het einde der wereld en dringt de massa op deze wijze angst en schuld op.
  De overheden verlenen absolutie van deze zaken als men zich maar onderwerpt aan hun milieu leerstellingen, tevens kan men deze schuld afkopen met milieu heffingen.

 4. Vogelbeest

  `Het klimaat is altijd aan verandering onderhevig geweest. Toen de Noormannen Groenland ontdekten noemden ze het “Groen Land” omdat het groen was van planten en begroeiing.
  Er zijn fossielen van schelpdieren die normaal boven de poolcirkel leven gevonden op de Nederlandse Antillen.
  Wie in een museum de periode van de Vlaamse Meesters gaat bekijken ziet allemaal schaatstaferelen. Die periode wordt ook wel “de kleine ijstijd” genoemd.
  De vraag is alleen in dit geval of de mens er iets mee te maken heeft.

  • Polanski

   Dreigende klimaatverandering is een spreekwoordelijke ‘stok-achter-de-deur’. Het kan niet onomstotelijk aangetoond of bewezen worden. Echter, dat neemt niet weg dat CO2-uitstoot, aantasting van de habitat van wilde dieren, uitstoot van allerlei chemische gassen, enorme bevolkingsgroei en het gebruik van grote hoeveelheden fossiele brandstoffen, nooit goed kunnen zijn voor ons of de leefomgeving en verminderd moeten worden. Daardoor wordt de daadwerkelijke aantoonbaarheid van klimaatverandering minder relevant, het is slechts een van de mogelijke gevolgen van het misbruik van deze aardkloot.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • KarlRuprechtKroenen

    Ik hou het op entropie.

    Daar doe je namelijk geen donder tegen, Entropie is het gevolg van het feit dat het universum een begin heeft en ook weer voorbijgaat.
    De bruikbare energie die alle energie in de vorm van materie in de oorspronkelijke begin staat houdt neemt gestadig af.
    Het verval van heelal, sterren, planeten, natuur, dier en mens is hier het gevolg van.

    (in antwoord op Polanski)
    • Albert Bakker

     Sjeezus entropie is voor klimaatontkenners (en creationisten) al net zo’n soort toverwoord als kwantummechanica voor Deepak Chopra achtige zweefkezen.

     (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Heb je los van jouw opvatting en de negatieve associatie van de term die je hier maakt, nog enig verhelderend commentaar op de gedachte dat entropie de reden is van het verval wat we aanschouwen?

      (in antwoord op Albert Bakker)
  • Grietver

   Dus we overtuigen eerst iedereen en z’n moeder dat de klimaatverandering een ongekende catastrofe is, om daarmee de wereldorde grondig te herzien. Vervolgens blijkt de catastrofe mee te vallen, maar zeg je dat we er eigenlijk gewoon meer door moeten gaan. In de normale wereld moet je dan je keuze heroverwegen. En geen andere dingen verzinnen die toch ook best wel een beetje in de buurt komen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 5. Grietver

  “In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behaviour that they can be overcome. The real enemy then, is humanity itself.”
  Club van Rome, invloedrijk binnen de VN en heeft VN medewerkers

  “But one must say clearly that we redistribute de facto the world’s wealth by climate policy. Obviously, the owners of coal and oil will not be enthusiastic about this. One has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. This has almost nothing to do with environmental policy anymore”
  Otto Ebenhofer, voormalig medewerker het IPCC, een VN organisatie

  “This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the industrial revolution”
  Christiana Figueres, de hoogste VN-klimaatonderhandelaar die in dit artikel wordt genoemd

  Tel daarbij op dat 95%-98% van de klimaatmodellen inmiddels is ingehaald door de realiteit en een veel te grote opwarming blijkt te voorspellen. Ondanks dat houdt de VN toch vast aan haar standpunten en handelen.

  Enige merites lijken de uitlatingen van Maurice Newman dus wel te hebben. Maar trek je eigen conclusies zou ik zeggen.

 6. utsjaermets

  En welk belang dient die meneer dan weer ? Voor gratis steenkolen voor de hele familie wellicht ? Iedereen heeft belang om iets te roepen.
  Marcus Aurelius : Everything we hear is an opinion, not a fact.

 7. quikfit

  Ik ga niet in of het een ”verzinsel” is maar 1 ding is zeker….de VN is een bureaucratische pamperindustrie die leeft van contributie die opgehoest word door de zogenaamd politiek correcte landen….

  Maar als het fout gaat zoals in Srebrenica….dan weten ze ineens van niets en laten ze anderen voor hun fouten opdraaien….lekker veilig en dik betaald vanachter het bureautje het braafste jochie van de klas spelen….

  Net zoiets als de ”asielindustrie” in Nederland….

 8. Meneer Dick

  Australië wordt door de VN van beschuldigd de grootste CO2-uitstoot ter wereld in verhouding tot de grootte van de bevolking te hebben en dat dit komt mede door de grote steenkoolindustrie.

  Maaaar …. Australië produceert al dat steenkool niet voor het eigen, de eigen bevolking of voor de eigen industrie. Australië produceert al dat steenkool voor de export, voor andere landen dus. Dus niet Australië moet hier iets verweten maar die importerende landen.

 9. Megana Oudendijk

  Zelfs de sterke joden in Auswitsch die net de scheiding van hun
  zwakke familie leden hadden overleefd geloofden de eerste weken niet dat
  de rest al de pijp uit was door de gaskamers terwijl ze continu de
  schoorsteen zagen roken en door anderen waren ingelicht wat daar
  gebeurde..Afhaken door ontkenning en het gewoon niet willen durven
  kunnen geloven dat de elite de wereld aan het globaliseren is om er een
  wereldgevangenis zonder landen, religies, rechten voor de mens van te
  maken is een menselijke trek.Dat is de reden waarom we in deze situatie
  zitten omdat 85% van de mensheid te lui dom ongeinteresseerd is om zelf
  iets te onderzoeken en er tegen te strijden.

  En mensen die de
  angstige waarheid op een presenteerblaadje aanbieden als uluhoedjes en
  complottheorie aanhangers afdoen die geridiculiseerd dienen te
  worden…Kijk ff naar je laptop voor een week of twee…Google NWO,Black
  Pope,Alex Jones Road to Tiranny,Bilderberg groep,Centrale banken en
  Rothschilds.Monsanto,en ga zo maar door.En je bent al een heel eind op
  weg van het doemscenario omzetten naar een wat meer realistische kijk op
  de wereld waar je je in bevind.Niks complot theorien…Gewoon wat heet
  public record beste mensen..Je hebt de slapenden en de wakkeren die de
  slapers aan het wakker schudden zijn…Nou ..Wil je veilig blijven
  slapen in onwetendheid of wens je wakker te worden en je bij ons te
  voegen om onszelf als gewone mensen nog te redden voordat de 1% elite
  haar doel heeft bereikt in de volgende generatie.

  • Vogelbeest

   Klimaatverandering koppelen aan gaskamers. Da’s best een prestatie.

   (in antwoord op Megana Oudendijk)
  • KarlRuprechtKroenen

   “Zelfs de sterke joden in Auswitsch die net de scheiding van hun
   zwakke familie leden hadden overleefd geloofden de eerste weken niet dat
   de rest al de pijp uit was door de gaskamers terwijl ze continu de
   schoorsteen zagen roken en door anderen waren ingelicht wat daar
   gebeurde.”

   In de film Schindler’s list op ca 2 uur in de film volgt een gesprek tussen de vrouwen in de barak, de inhoud is exact onderdeel van hetgeen jij schrijft in het begin.
   Je hebt de film onlangs nog gezien dus?

   (in antwoord op Megana Oudendijk)
 10. Ottogaai

  Van klimaatwijzigingen is al sprake sinds de aarde bestaat. Of de mens daar invloed op heeft, is nog steeds niet bewezen. In die zin is de VN, en met hen veel regeringen, de zaak aan het belazeren.
  Daarmee zeg ik niet dat ontbossing en milieuvervuiling niet slecht zijn maar dat is wat anders en heeft meer te maken met overbevolking aan mensen.

  • Sjaak

   Je kunt met dit verhaal wel extra belasting heffen, ook weer een voorbeeld van hoe dat werkt in een belastingstaat.

   (in antwoord op Ottogaai)

Reacties niet toegestaan