Trijntje Oosterhuis: ,,superjammer”

Trijntje Oosterhuis noemt het ,,superjammer'' dat ze niet door is naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. Ze is erg teleurgesteld, maar zei ook begrip te hebben dat ze niet bij de laatste tien deelnemers zat.

,,Ik snap het wel als ik zie wie door zijn waar het grote publiek op valt en ik doe natuurlijk heel iets anders'', zei ze in een telefonische reactie bij RTL Late Night. ,,Het is superjammer, maar het was ook superleuk om mee te doen.''

Over haar outfit was de afgelopen week veel te doen. Ze koos uiteindelijk voor een zwart broekpak met cape in plaats van de veelbesproken jurk met naveldiep decolleté. Hierover zei ze: ,,,Ik wilde gaan voor iets waar ik me 'comfortable' in voel. Ik kan geen hakken dragen, dan moet je dat ook echt niet doen. Misschien was het een inschattingsfout, maar ik vind gewoon dat het gaat over hoe je zingt.''

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. quikfit

  ”ik vind gewoon dat het gaat over hoe je zingt”

  Naïef…het gaat over politiek…maar gelukkig is het weer voorbij….

 2. Janneke van Vught

  Wanneer je vals zingend wél de finale haalt en loepzuiver zingend niet dan heeft het erg weinig te maken met de kwaliteit maar alles met politiek helaas.
  Landsname die eindigen op ië hadden gisteravond sowieso een streepje voor kennelijk…

 3. bladvoormijnmond

  Het hele festival is het aankijken en beluisteren niet waard.
  Wat een waardeloze figuren doen daar aan mee.

 4. catchit64

  Jammer, maar het heeft niks met de kwaliteit van Trijnje te maken dat ze er niet bij zit komende zaterdag. Luister eens wat nummers uit haar Total Touch tijd dan hoor je een internationale klasse die alle andere deelnemers weg kan blazen. Ach, het festival heeft een hele harde reset nodig.

 5. Jannie Ooms

  Trijntje heeft een stem als een klok: geweldig. Ze had ook nog een redelijk goed nummer. Wat ze miste is dat ze niet uit het Oostblok kwam. Ik haak af hoor. Wat ik de laatste jaren zie, is het Oosteuropees Songfestival, in plaats van het Europees Songfestival.

  Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat het festival kleiner was, intiemer zelfs, met een beperkt aantal westeuropese landen, een orkest in de bak en een stel goede zangers die zonder veel fratsen de strijd met elkaar aanbonden.

  Wat mij betreft krabt een van de commerciële omroepen zich eens op het hoofd en zet een Westeuropees Songfestival op touw. Dan zien ze mij weer voor de buis zitten.

  • meesan

   De winnaars van de afgelopen drie jaar waren Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Hoe westeuropees wil je het hebben?

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 6. Vogelbeest

  Conchita was het zo veelste bewijs dat zangkwaliteit niet het belangrjkste is. Met die sex jurk had ze een redelijke kans gehad. In die vuilniszak was ze bijvoorbaat kansloos.

 7. wwoud

  Tja, zegt iets over in hoeverre ‘song’ nog thuishoort in dit opgedirkte circus. In een échte songcontest had Trijntje samen met Ann Sophie de show kunnen stelen.

 8. Burgermans

  Een bar slecht liedje gezongen door een zangers met de uitstraling van een vuilniszak, het zou een wonder zijn geweest als ze wél was doorgegaan.

Reacties niet toegestaan