Wat je handtekening over je zegt

Volgens grafologen, mensen die handschriften analyseren, valt er veel over de persoonlijkheid op te maken uit iemands handschrift en handtekening. Zo zegt bijvoorbeeld de handtekening van Mark Zuckerberg, bestaande uit slechts twee initialen, dat hij vol zelfvertrouwen is en zeer gehecht is aan zijn privacy. De handtekening van Steve Jobs, vol scherpe lijnen en eindigend met een streep voorwaarts, duidt op ambitie en de blik op de toekomst.   Zie hier meer handtekeningen van enkele groten der aarde. Om zelf je handtekening te analyseren heeft de Daily Mail deze lijst gepubliceerd: Onleesbare letters - kwiek van geest Leesbare handtekening - Open persoon Leesbare voornaam maar onleesbare achternaam - Makkelijk te benaderen, vindt persoonlijke prestaties belangrijk Scherpe lijnen - Ongeduldig en agressief Opwaartse lijnen - Ambitie, gericht op de toekomst Neerwaartse lijnen - Pessimistisch, voorzichtig, risico's afwegend Letters omhoog aan het eind - Optimisme Naar rechts hellend - Expressief persoon Eindigend met een lijn of streep - Proactief, gedreven Niet hellend - In balans Gebruikt bijnaam - Onafhankelijk, vol vertrouwen Alleen initialen - Gehecht aan privacy Geen puntje op de i - Ziet het grote verband, let minder op details Grote hoofdletters -Vol zelfvertrouwen, wellicht arrogant Geen achternaam - Persoonlijke aanpak, relaxed Rechte letters - Precies en met aandacht voor detail Opvallende eerste letter - Wil aanwezigheid benadrukken

Bron(nen):   Daily Mail      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Grafologie is de pseudowetenschappelijke studie en analyse van handschriften en schriftbeelden in relatie tot de menselijke psychologie.
  De grafologie stamt uit de zeventiende eeuw, een periode waarin men ook andere manieren zocht om iemands karakter te ‘lezen’. Zo maakten de fysiognomiek (gezichtleeskunde) en de metoposcopie (voorhoofdlijnkunde) in die tijd opgang. Toen in de loop der eeuwen bleek dat rimpels of bolle wangen niets verraden over intelligentie of karakter, werden deze opvattingen naar het rariteitenkabinet van de geschiedenis verwezen.

  Behalve op WIK dan…

  • AT

   Misschien moet jij stoppen met het copy-pasten uit wikipedia of soortgelijke andere sites om anderen de les te lezen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    MIsschien ook niet. 🙂

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Nee, maar misschien toch wel om jezelf niet te veel voor schut te zetten.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Gelukkig leven we in een vrij land en hoef ik me niets van jouw mening aan te trekken, AT. Als er aantoonbare onzin of pseudowetenschap op WIK staat voel ik me geroepen daar iets van te zeggen, of jij dat nu leuk vindt of niet.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Dat hoeft zeker niet! Het was alleen een goedbedoeld en vooral vrijblijvend advies.

      (in antwoord op Burgermans)
     • FMYO

      Exact precies wat je zegt. Echter dat betekent ook dat jij als lezer ook respectvol mag omgaan met artikelen die een journaliste of iemand anders heeft geschreven. Je mag er je mening over hebben maar het is niet nodig om met oproepen als “Maroesja, zet jezelf toch niet zo voor schut en stop alsjeblieft met die pseudowetenschappelijke onzin” te komen. Het valt me op dat dit vaak gebeurd. Niemand vraagt je om artikelen hier te lezen. Vrije keus. Respect alsjeblieft – snauwen heeft zij en ik ook niet om gevraagd.

      (in antwoord op Burgermans)
  • Xander

   Toch is inteelt wel te zien aan iemands gezichtsuitdrukking, wellicht dat moslims waarbij dit inteelt fenomeen aantoonbaar en wijdverbreid is kiezen voor verhullende kleding, gezichtsbeharing petjes enz.
   Zo zie je maar dat achterlijke pseudo wetenschappen nog steeds op achterlijken toepasbaar kunnen zijn.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. jantje

  Toen ik zo’n jaar of 14 was heb ik voor de zekerheid mijn handtekening er op aangepast. Da’s meer dan 35 jaar geleden 🙂

 3. quikfit

  Hmmm…trek de subsidie maar in…klopt geen reet van…

 4. Sjaak

  Een handtekening is dan ook heel iets anders dan een pentekening. Daar kun je overigens wel een hand mee tekenen. Voor een handtekening is vingerverf het meest geschikt.

 5. kwikfit

  Daarom zet ik ook 3 kruisjes.
  XXX :-))

 6. Xander

  En wat zegt dan een electronische handtekening? 🙂

Reacties niet toegestaan