Ophef in Argentinië: Pedofiel krijgt minder straf omdat kind ‘misbruik al gewend was’

Twee Argentijnse rechters hebben de straf van een pedofiel gehalveerd omdat zijn slachtoffer, een jongetje van 6, al eerder misbruikt was door zijn vader. De redenering van de rechters is dat het jongetje daarom al 'gewend was aan seksualiteit'. Ook het feit dat het jongetje homoseksuele neigingen zou hebben maakt volgens hen de daad van de pedofiel 'juridisch gezien minder ernstig'. In plaats van 6 jaar cel kreeg de pedofiel 3 jaar waardoor hij ondertussen al op vrije voeten is. De pedofiel had de jongen belaagd in de kleedkamers van een voetbalclub. De man was daar vicevoorzitter. Het vonnis dateert al van eind 2014 maar pas recentelijk werd er ruchtbaarheid aan gegeven. Er is nu grote ophef en publieke verontwaardiging in Argentinië ontstaan. Ook de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken vindt het vonnis een schande: 'Het is weerzinwekkend om strafvermindering toe te kennen op basis van de veronderstelde geaardheid van een misbruikt kind'. De rechters verdedigen zich met de uitspraak dat zij de wet toepassen. Ook zou volgens hen het vonnis expres zijn uitgelekt om beide rechters in diskrediet te brengen. Zij verklaarden verder dat het jongetje 'tekenen van travestie' vertoonde, 'gedrag dat we in rekenschap moesten brengen'. De familie van de jongen stapt naar het Hooggerechtshof.  

Bron(nen):   De Morgen      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Veel rechters zijn pedofiel.

 2. Jan Veldman

  Typisch weer de media:Volgens de rechters was de jongen “al ‘gewend aan seksualiteit’ “Daar maak je als goeie journalist dus meteen “misbruik” van. Moeilijk om het verschil te begrijpen?

  • Apekool

   U bent dyslectisch wellicht? In de tekst staat toch echt: was al eerder misbruikt door zijn vader en dus ‘gewend aan seksualiteit’

   Misschien moet je je vrouw maar eens voorzichtig beginnen te slaan, dan is ze het vast gewend als je in een dronken bui een keer te ver gaat.

   (in antwoord op Jan Veldman)
   • Jan Veldman

    Ja dat staat inderdaad in de tekst. Niet als constatering van de de rechters, maar ook weer van de journalist. Wie is er nu dyslectisch ?

    (in antwoord op Apekool)
 3. kwikfit

  Arm jochie

 4. warskip

  Wat een belachelijke uitspraak.

 5. jandan

  het ‘legaliseren’ van pedofilie is begonnen in dat streng christelijke land.

Reacties niet toegestaan