Enorme luchtmachtoefening Rusland

De BBC meldt dat de Russische strijdkrachten een grote, onaangekondigde militaire oefening zijn begonnen waarbij 12.000 man personeel, 250 vliegtuigen en 700 voertuigen zijn betrokken. Volgens het Russische persbureau Interfax zullen er door de luchtmacht kruisrakketten worden afgevuurd op oefenobjecten in de Noordwest-Russische deelrepubliek Komi. De oefening zou plaatsvinden om te controleren of de strijdkrachten indien nodig klaar zijn om ingezet te worden en duurt naar verluidt 4 dagen. In het najaar zou er nog een veel grotere oefening zijn gepland. De NAVO-landen Duitsland, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en de VS voeren vanaf vandaag ook luchtoperaties uit samen met Zwitserland, Finland en Zweden. Dit gebeurt in het Noorden van Europa. Daarbij worden 115 vliegtuigen uit 9 landen en 3500 militairen ingezet. Deze operatie duurt tot 4 juni. Niet alleen de oplopende spanning met Rusland door de annexatie van Oekraïne maar ook de jacht op bodemschatten zoals olie- en gasreserves in het Noordpoolgebied zijn inzet van de oefeningen. Volgens correspondent Geert Groot Koerkamp is de militaire oefening van Rusland geen toeval: 'Het is een soort lik-op-stukoefening om te laten zien dat wat de NAVO kan, zij ook kunnen'. De ministers van Defensie van Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken en de IJslandse minister van Buitenlandse Zaken lieten vorige maand in een gezamenlijke verklaring weten dat zij de Russische militaire druk als 'de grootste uitdaging voor de Europese veiligheid' beschouwen.      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Dit soort luchtmacht oefeningen zouden in Nederland onmogelijk zijn; wij hebben immers geen tanks meer… ofwel: lukraak plaatjes bij een artikel voegen is een beetje dom.

 2. Bartje

  Dat was even een demonstratie wat een flitsmacht is in uitvoering is.
  En de oefening was en zijn altijd in eigen land dus wat dat voor een bedreigingen zijn begrijp ik even niet.
  Maar zoals altijd projecteert de NATO hun eigen gedrag op Rusland dat zij de bedreigers zijn en niet de NATO.
  In Oekraïne helpt de VS de NAZI aan de macht en de president brengt de Hitlergroet uit, klip en klaar aantoonbaar op internet.
  Merkel staat samen met deze NAZI te kwijlen maar Putin word vergeleken met Hitler en waarom, om hun eigen gedrag op Rusland te projecteren dat niet zij de NAZI zijn maar Rusland.
  Dat was vroeger zonder internet dus via kranten nog wel geloofwaardig maar helaas die tijd is voorbij voor zolang als het duurt.

 3. Point

  Ja, echt weer typische NATO propaganda en de overschrijf media is niet in staat om dit soort ontwikelingen in perspectief te duiden. Tja, het journaille van tegenwoordig, wat leren die eigenlijk tijdens hun opleiding?

Reacties niet toegestaan