De camera is overal: Kind filmt stiekem zijn juf, waarna ze is ontslagen

Een kind uit groep 4 van een school in Krimpen aan den IJssel vond dat zijn juffrouw geen orde kon houden. Om dat te bewijzen filmde hij in opdracht van zijn ouders stiekem de situatie in zijn klas. Even later werd de lerares op non-actief gesteld, schrijft het AD. De vader van de jongen is zich van geen kwaad bewust en is blij dat er destijds 'passende maatregelen' zijn genomen. ''Mijn zoon kan slecht tegen herrie en klaagde hoe het er in de les aan toeging. Wij hadden eerst nog wat twijfels. Hij heeft toen om het ons te bewijzen opnames gemaakt met zijn mobieltje. En een pokkenherrie dat je hoorde.'' Directeur Albert Walrave van de protestants-christelijke basisschool Het Kompas geeft toe dat de jongen in januari vorig jaar met een verborgen camera beelden heeft gemaakt, maar ontkent dat die er de oorzaak van waren dat de lerares vlak daarna moest vertrekken. Om commotie te voorkomen, heeft hij de zaak bewust stil gehouden. De geschorste lerares moest dan ook, in ruil voor een outplacementtraject, een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Een klokkenluider heeft alles nu naar buiten gebracht. Ook de opvolger van de juffrouw moest weer vertrekken. Zij vecht haar ontslag aan. Volgens haar was de jongen er eentje 'met een gebruiksaanwijzing' die veel aandacht vroeg. ''En zijn ouders stonden voortdurend op de stoep als zaken hun niet zinden. Ze gingen de leerkracht ook voorbij en stapten linea recta naar de directeur.''

Bron(nen):   AD      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Een kind van groep 4 met een mobieltje? Zegt mij meer over de ouders dan over de juf.

  • Burgermans

   Best slim van die ouders om hun kind een mobieltje mee te geven om de slechte lessen te filmen. Je kind zal maar maar les krijgen van zo’n incapabele leerkracht.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Dat zijn ouders die graag met de vinger naar anderen wijzen. Bekend groep is dit, ergens onderaan.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Eerder bovenaan. Uit het ontslag van de leerkracht is gebleken dat deze ouders het gelijk aan hun kant hadden.

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Marianne martens

      Misschien heeft u het wel mis, kan. De vader van de jongen vertelde in het AD: “dat de jongen niet tegen herrie kan en nog wat ( overigens een vreselijke krant )”. Men kan het ongeluk hebben als leerkracht dat er een paar kinderen ernstige psychiatrische problemen hebben, komt nooit meer goed in dat jaar. Grote bek van ouders, ouders zitten bv in de ouderraad en dan gaat men prijs schieten op een ieder. Dat heet dan geen beroepsbescherming meer.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Inderdaad, zelfs ik kan er wel eens naast zitten. 😉

      (in antwoord op Marianne martens)
   • Sjaak

    …om de slechte lessen te filmen.
    Dat is nou juist het probleem? Wie bepaalt of een les slecht is? Heeft een docent soms 30 werkgevers die inhoudelijk bepalen wat wel of niet goed is, of laten we dit over aan het schoolbestuur? Net als op de voetbalvelden, de meeste scheidsrechters staan langs de lijn terwijl we hebben afgesproken dat het er maar één is, weesjewel?

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Het filmpje toonde kennelijk aan dat deze juf geen orde kon houden. De school heeft haar niet voor niets ontslagen.

     (in antwoord op Sjaak)
     • Sjaak

      Filmpjes tonen aan wat ze aantonen. Filmpjes tonen de filmer niet. laat staan de context van het gebeuren.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Jonny Cusin

      ha het ontslag van deze juf kon ook van heel andere aard zijn geweest.ik denk aan mij kinderjaren waarbij de lat genomen werd om op de vlakke hand te belanden als straf.het was helemaal niet slecht,mocht die tijt ooit terug komen.als kinderen meer respect aan de dag zouden leggentegen over hun juf zou alles makkelijker en zonder complicaties verlopen.als een juf schreeuwt roep of tiert zal het ook niet zonder reden zijn.stel je in hun plaats en dan zien welke oordeel je er over gaat hebben.jonny maaseik

      (in antwoord op Burgermans)
     • RHJ

      Dat joch een pak op zijn sodemieter geven

      (in antwoord op Jonny Cusin)
  • Nico de Haas

   Inderdaad, als die kinderen bewijze van opgevoed worden met mobieltjes en alle andere afleiding heeft dat directe en indirecte gevolgen op de concentratiebogen van die kinderen. Een erg slechte ontwikkeling. Je moet een hele goede juffrouw zijn om hieraan les te geven.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Anton van Haasteren

  Hebben die kinderen toch wel iets geleerd.

 3. Marianne martens

  De indruk dat het hier om een incapabele directeur gaat is groot, hij zal ook vertrekken uit dit godvrezende gehucht.Een kind van 4 een camera meegeven wordt door een vreemd ouderstel opgevoed. Vervelend dat zo’n kind wordt opgevoed in wantrouwen, verraad. en het recht van de sterkste/ vervreemding.Bizar dat er 2 juffen zijn ontslagen waarvan de loopbaan een deuk heeft opgelopen. Het lijkt me dat de ouders behoren te worden aangeklaagd. Al jaren zijn leerkrachten de hoeders van complete shit klassen die nauwelijks zijn te managen. Onderzoekje Inspectie?

 4. Boven Jan

  Waarom heb je kinderen uit groep 4 nodig om een fucking kwaliteitscontrole uit te voeren? Dan is er met die hele school iets mis.

 5. Jaap Aap

  Misschien konden die leerkrachten inderdaad geen orde houden maar vergeet niet waarom het noodzakelijk is orde te houden. Het zijn de leerlingen die rotzooi schoppen.

  Dit lijkt wel op het soort ouders die alle docenten kennen. Het soort dat altijd de vinger wijst naar iets of iemand anders en onvoorwaardelijk hun eigen kind steunen, door dik en dun, ongeacht wat voor darm het is. Daarbij helpt het natuurlijk ook niet als de betrokken docent en school een zwijgplicht overeen zijn gekomen.

Reacties niet toegestaan