Amerikaanse politie schoot dit jaar al 385 mensen dood (twee keer zoveel als gemeld)

Dat de Amerikaanse politie nogal gemakkelijk het pistool erbij pakt, is bekend. Dat gebeurt echter twee keer zo vaak als officiële cijfers melden. Dit jaar zijn er al 385 mensen doodgeschoten door agenten, ofwel 2,6 per dag, zo onderzocht The Washington Post.

Volgens de autoriteiten wordt er dagelijks 1,1 persoon gedood door een politie-agent. De cijfers liggen zo ver uit elkaar, omdat de lokale politie niet verplicht is om een rapport op te stellen bij een dodelijke schietpartij.

Ongeveer de helft van de dodelijke slachtoffers is blank, de andere helft bestaat uit verschillende minderheden. Als je alleen kijkt naar ongewapende slachtoffers, dan zie je dat zwarten drie keer meer gedood worden dan blanken.

De meeste dodelijke slachtoffers waren tussen de 18 en 44 jaar oud en groeiden op in armoede. Meestal hadden ze al eerder problemen met de politie, maar vaak ging het om kleine misdaden.

Bron(nen):   Newsmonkey      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Valt nog mee als je in beschouwing neemt hoeveel mensen daar een vuurwapen hebben.

  • Dutchy

   Dus agenten moeten iedereen maar neerschieten? Wie zegt dat deze mensen allemaal bewapend waren? De zaken die nu aan het licht komen, zijn de slachtoffers allemaal onbewapend.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Sjaak

    Een goed begin? Het vuurwapenbezit aan banden. Maarja, Amerika is zo ongeveer de wapenleverancier numero uno… O ja, ze zijn ook oorlogsexporteur.

    (in antwoord op Dutchy)
   • Burgermans

    Dat waren niet voor niets uitzonderingen. Ik heb er geen enkel moreel probleem mee als Amerikaanse politieagenten gewapende criminelen doodschieten.

    (in antwoord op Dutchy)
 2. quikfit

  In €uropa binnen afzienbare tijd het zelfde…in Brussel schijnen ze te denken dat ”de American way” het ideaal is…

 3. Dutchy

  Trigger happy agenten. Die macho cultuur werkt niet bij de politie. Cowboys komen meer in aanmerking. De tijd van de Sherff ligt ver achter ons.

 4. Sjaak

  Vuurwapens zorgen voor doden. In Amerika bevinden zich meer vuurwapens dan dat er inwoners zijn… Dus.

 5. Vogelbeest

  Grote paniek in de US als de politie een neger doodschiet.
  De voornaamste doodsoorzaak onder zwarte Amerikaanse mannen is doodgeschoten worden door andere zwarte Amerikaanse mannen. Daar heeft niemand het over.
  Maar als een blanke agent het doet, dán is er een rel!!!

 6. AT

  Maatschappij en politie zitten altijd in een spiraal. Hoe vrediger een samenleving, hoe vrediger de politie doorgaans. De politie in de VS moeten werken in een met vuurwapens verzadigd land. Ze zijn er dus op voorbereid dat mensen een vuurwapen hebben, ook in de staten met een strikte wapenwet. En nu is schieten ook in het algemeen wel een standaardreactie van Amerikanen, het zit niet voor niets zo ingebakken in de cultuur en internationale politiek.

  Er wordt veel gewezen naar de politie bij schietincidenten, maar het probleem ligt eerder bij de gigantische hoeveelheid aan vuurwapens die in omloop zijn. Doe daar wat aan en de onnodige slachtoffers van schietgrage agenten zal afnemen.

Reacties niet toegestaan