Wat overkomt surfers als Witte Haai hen grijpt?

Afgelopen zaterdag werd de 24-jarige surfer Benjamin Linden tijdens het surfen voor de westkust van Australië aangevallen door een mensenhaai. Hij werd door de witte haai naar beneden getrokken om niet meer terug te keren. Het is al de vijfde surfer binnen een jaar die in dit gebied op dodelijke wijze door een haai wordt aangevallen. Van de dodelijke aanval van dit weekeinde zijn geen opnamen maar de beelden uit de bekende BBC documentaire Planet Earth geven een goede indruk wat de onfortuinlijke surfers overkwam. De BBC-beelden laten zien hoe de Witte Haai korte metten maakt met uit de kluiten gewassen zeehonden.   Ook bij Cape Cod aan de Amerikaanse oostkust duikt de Witte Haai steeds vaker op. Haaien-kenners omschrijven de dieren als 'nieuwsgierig'.

Bron(nen):   HPDeTijd  BBC  Examiner  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Tsja, dat krijg je als je de oceanen leeg vist en de haaien niet genoeg eetbaars meer vinden. Dan gaan ze op zoek naar een alternatieve voedingsbron.

 2. catchit64

  tijd voor een Jaws remake?

 3. Edward_II

  Je stuurt een lekkere hap mals vlees de zee in, keurig geserveerd op een plankje, en dan ben je verbaasd dat een groot roofdier er zijn tandjes in zet?!
  Het is niet voor niets dat ‘surfers’ klinkt als ‘service’ (bediening)!

Reacties niet toegestaan