Meisje overleden na val van flat: ”Haar knuffel, een beertje, lag even verderop.”

De 8-jarige Sharleyne is afgelopen nacht op tragische wijze om het leven gekomen in het Drentse Hoogeveen. Ze is van tien hoog naar beneden gevallen of geduwd. Haar 35-jarige moeder is aangehouden. Het gezin is bekend bij hulpverleningsinstanties.

Het meisje woonde met haar moeder in torenflat De Arend. Ze speelde vaker op de galerij voor hun huis, maar wat ze daar om half twee ‘s nachts deed, is onduidelijk. Over de rol van de moeder in het drama wordt druk gespeculeerd. Een buurtbewoner: ”Ik kan me niet voorstellen dat een kind op die leeftijd en op dat tijdstip besluit om van een flatgebouw te springen.”

Buurvrouw Michelle vertelt tegen het AD dat ze Sharleyne en haar moeder Hélène redelijk goed kent. ”Hélène was volgens mij depressief en ik zag ook dat er regelmatig mannen over de vloer kwamen.” De vader zou nog wel in beeld zijn, maar het meisje was vaak alleen thuis. Andere buren hebben Sharleyne meerdere keren ‘s nachts met haar moeder over straat zien lopen.

Een andere bewoonster van de flat werd rond half 3 door haar zoon gewekt. Ze zag het levenloze lichaam van het meisje voor de flat op de grond liggen. ”Haar knuffel, een beertje, lag even verderop,” zegt ze geschokt in het Dagblad van het Noorden. Volgens de vrouw woonde de moeder op de achtste etage. Ze vertelt dat ze afgelopen nacht niet in paniek leek. ”Maar ze kan natuurlijk in shock zijn geweest.”

De Hoogeveense flat met 99 appartementen stond op de lijst om gesloopt te worden, maar na verzet van bewoners is dat uitgesteld tot 2020.

 

 

Bron(nen):   AD  Dagblad van het Noorden