‘Boodschap verdwenen vader die gezin doodde’

Een journalist in de West-Franse stad Nantes heeft mogelijk een boodschap ontvangen van een man die vier jaar geleden verdween, nadat hij zijn hele gezin had vermoord. ,,Ik leef nog'', stond op de achterzijde van een foto van twee zoons, Arthur en Benoit, van de verdwenen Xavier Dupont de Ligonnès. De boodschap is in hoofdletters geschreven en ondertekend.

Volgens de regionale tv is de foto uit een familiealbum en niet eerder gepubliceerd in de media. De journalist heeft de foto aan de politie gegeven die de boodschap nader onderzoekt, onder meer met specialisten op het gebied van handschriften.

De moeder en haar vier kinderen werden samen met de twee labradors van het gezin begin april 2011 verdoofd en vervolgend vermoord. De stoffelijke resten werden 21 april 2011 gevonden onder het terras van hun woning in Nantes.

Alles wijst erop dat de vader, die in financiële moeilijkheden verkeerde, de moorden en het wegwerken van de lijken zeer goed had voorbereid. Hij geldt als de hoofdverdachte. Van hem is er geen spoor meer sinds 15 april 2011. Toen overnachtte hij in Roquebrune-sur-Argens, in het zuidoosten, in een hotel en vertrok zonder zijn auto.