Duizenden studenten beginnen aan introductie

Vanaf maandag staan studentensteden in Nederland weer in het teken van de introductie van nieuwe studenten. Duizenden eerstejaars maken dan kennis met hun nieuwe stad, universiteit en medestudenten.

Van de universiteitssteden beginnen Utrecht, Leiden en Groningen maandag. Later in de week volgen Wageningen, Nijmegen en Delft. Daarna volgen onder meer Rotterdam, Amsterdam en Maastricht. In Utrecht worden er maandag 3800 eerstejaars verwacht, het grootste aantal deelnemers ooit. Naar Leiden komen zo’n 3300 jonge studenten, een lichte stijging vergeleken met vorig jaar. Ook in Rotterdam worden meer studenten ingewijd in het studentenleven van hun stad, in totaal ruim 2600. De Technische Universiteit Eindhoven verwacht ruim 2000 eerstejaars, iets meer dan in 2014.

Traditioneel wordt er veel gefeest en gedronken. Maar er is ook aandacht voor workshops, sport en cultuur. Zo kunnen Utrechtse studenten bodypainten en vuurspuwen. In Groningen luisteren ze naar klassieke muziek om bij te komen van de kroegentocht. En gaan Amsterdamse studenten speeddaten en allerlei kennismakingsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen.