Denk aan deze foto voor je oordeelt over de vluchtelingencrisis

Mogelijk heb je hem al langs zien komen op Facebook of Twitter. Op deze foto is de Syrische vluchteling Deir Ezzor te zien. Hij kwam op 15 augustus met zijn gezin en nog een tiental anderen in een gammel opblaasbootje op Kos aan. Huilend houdt hij zijn zoon en dochter vast. Fotograaf Daniel Etter van The New York Times vertelt: ''Na meer dan twee uur varen, liep de lucht deels uit de boot en stroomde er water in. De vluchtelingen waren doorweekt toen ze aankwamen. Ze waren enorm opgelucht dat ze veilig aan de kant stonden.'' Volgens de VN zijn er in 2015 al meer dan 160.000 vluchtelingen in Griekenland aangekomen. In totaal zijn er bijna 265.000 de Middellandse Zee overgestoken. Het overgrote deel komt in aanmerking voor de vluchtelingenstatus. Null  

Bron(nen):   The Independent      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Nee, nee. Dit doen ze voor hun plezier, want het zijn allemaal gelukszoekers die Europa komen binnenvallen om de boel te islamiseren en ons leeg te zuigen. Allemaal. Zonder uitzondering. En het is allemaal onderdeel van het Grote Linkse Complot dat al decennia gaande is om de hardwerkende, autochtone burger onder de duim te houden. Waarom weet niemand eigenlijk, maar zo is het.

  • Dead Silence

   Helaas voor die 1 promille echte vluchtelingen. Allemaal in scene gezet.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Apekool

   Zodra je -vrijwillig!- voor een groot bedrag op een wankel bootje gaat zitten zie je er al snel uit als een zielige vluchteling.

   Uiteraard is de sociale uitkeringsmenukaart van Europa bij het instappen verloren gegaan, net als het paspoort.

   Laat je toch geen schuldgevoel aanpraten door dit soort sensatiezoekerij, er zijn altijd daadwerkelijk schrijnende gevallen te vinden. Als je daarop je beleid inricht dan zijn we morgen allemaal arm, islamitisch en onvrij.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Ko Herent

  Wie gaat er dan ook met een rubberboot de zee op. Vragen om ellende!

 3. Jaap Aap

  Als dit in scene gezet is, zoals door enkelen beweerd wordt, dan verdient deze man een Oscar…

 4. Karel Kritisch

  En dat terwijl ze in Turkije helemaal niet voor hun leven hoeven te vrezen. Opvang in de regio is veel beter.

 5. Ko Herent

  Honger lijden ze er iig niet aan zijn weldoorvoede kop te zien.

  • Jaap Aap

   En waarom zou deze man niet goed gevoed zijn? Je lijkt, met velen, te denken dat een vluchteling een arme sloeber is. Mogelijk was hij steenrijk in Syrie maar van het “verkeerde” geloof.

   Deze mensen zijn op de vlucht voor geweld. Wat heeft dat te maken met geld, status, ontwikkeling etc?

   (in antwoord op Ko Herent)
   • Ko Herent

    Dan maar te hopen dat ie zijn credit-card bij zich heeft en bankgegevens. Dan hoeft de familie niet 5 generaties lang te worden onderhouden.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 6. Burgermans

  Mooi stukje acteerwerk

Reacties niet toegestaan