Dit model met ondergewicht wordt afgewezen, omdat ze te dik is

Deze prachtige Zweedse dame werkt al vijf jaar als fotomodel. De laatste tijd wordt ze echter steeds afgewezen, omdat ze te dik is. Ze heeft een BMI van 16,5, terwijl 19 minimaal is voor een gezond gewicht. Uit protest heeft de 19-jarige Agnes Hedengård een video gemaakt. Daarin vertelt ze: ''Mijn billen zijn te stevig. Mijn heupen zijn te breed. Volgens de mode-industrie kan ik er niet zo uitzien. Ik moet van hen dunner zijn." Ze vindt het een eng idee dat ze zo ongezond licht is en heeft besloten te stoppen met full time model zijn. Ze werkt nu in een winkel. ''Ik heb een tijdje geprobeerd te voldoen aan de verwachtingen maar het ging niet. Ik heb nog steeds dagelijks anorectische gedachten maar ik wil er niet mee bezig zijn. Het is absurd".

Bron(nen):   Metro      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blorg

  Zou het kunnen dat deze dame haar verhaaltje verzint om meer aandacht te krijgen?
  Worden artikels hier eigenlijk op waarheid getoetst of vraag ik nu teveel ?

 2. Burgermans

  Onwaarschijnlijk verhaal.

 3. Dead Silence

  Ik vind haar nog steeds veel te smal.

 4. Oh_Oh_SarCastro

  Ik ken ook mensen die niet aangenomen worden omdat ze “teveel ervaring” hebben, of met 27 jaar “te oud” gevonden worden.

  Nog nooit een huilie huilie video van op youtube gezien echter.

 5. johandevri

  Zweden??? AAA man…das een broodje aap verhaal. Laat ze zich beter bezig houden met het vinden van een leuke moslim man waar ze mee kan trouwen en 5 kinderen kan krijgen.

Reacties niet toegestaan