Levensgevaarlijke designer drug ‘spice’ steeds populairder

Het wordt spice of synthetische cannabis genoemd, een kruidenmengsel met synthetische cannabinoïden. Dat klinkt nog natuurlijk of gelijkend aan cannabis, maar dat is de drug in het geheel niet. Spice is veel sterker, levensgevaarlijk en zou volgens toxicologen direct verboden moeten worden. In New York is men er door bevangen en nu is spice ook in Europa aan een opmars bezig. Volgens een Amerikaanse journalist worden gebruikers een soort gevoelloze zombies: Alle zintuigen worden op een hoopje gegooid, ruimte- en tijdsbesef verdwijnen, mensen krijgen angstaanvallen en hallucinaties of worden paranoïde. Op lange termijn kunnen zenuwbanen vernield raken en de psychotische effecten kunnen blijvend worden. Het probleem is dat het spotgoedkoop is. In New York kost spice misschien twee dollar. Veel daklozen zijn dan ook verslaafd aan spice. En dan is spice ook nog online met creditcard te verkrijgen en zijn lang niet alle soorten synthetische cannabis verboden. In Europa zijn wel 130 soorten gesignaleerd, een aantal dat alleen maar zal toenemen. Het is ook niet makkelijk om de drug op te sporen. Het wordt in China gemaakt, naar Europa gebracht in poedervorm en vervolgens vermengd, verpakt en verkocht. Synthetische cannabis heeft een complexe structuur en steeds evoluerende formules. Op Europees niveau zou er daarom een verbod moeten komen op alle soorten.

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Er moet helemaal geen verbod komen. Het moet gelegaliseerd worden zodat er kwaliteitscontrole kan plaatsvinden.
  Ook hier hebben al vele artikelen gestaan dat alcohol het ergste is van allemaal. Stop dan met die heksenjacht op drugs.

  • EARN $98/HOUR JOBS BY GOOGLE

   $98_per_hour special report!!!!……….After earning an average of 19952 Dollars monthly,I’m finally getting 98 Dollars an hour,just working 4-5 hours daily online….It’s time to take some action and you can join it too.It is simple,dedicated and easy way to get rich.Three weeks from now you will wishyou have started today – I promise!….HERE I STARTED-TAKE A LOOK AT…..mjd..

   ================= www.Jobs367.com ☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan