‘Fundamentalistische islam is grootste bedreiging voor België’

Salafisme, een extremistische stroming binnen de islam, vormt de grootste bedreiging voor de Belgische democratie. Dat zegt de baas van de Belgische Staatsveiligheid Alain Winants in De Morgen. Volgens hem krijgt het salafisme steeds meer aanhangers en heeft de stroming in België een parallelle samenleving opgericht met hun eigen waarden, hun eigen banken, eigen justitie, eigen geneeskunde en hun eigen onderwijs. Politiek salafisme noemt Winants een nog grotere bedreiging, omdat het werkt als een sluipend gif. Op termijn kan het volgens hem leiden tot een polarisatie binnen de Belgische maatschappij omdat extreem-rechtse organisaties opkomen tegen de islamisering van steden. En dat vooruitzicht zal het land nog meer ontwrichten. ‘Dan staan extremistische moslims tegenover extreem-rechts en de kans is groot dat extreem-links zich daar ook nog roert.’ Volgens Winants wordt de strijd tegen het salafisme bemoeilijkt omdat Staatsveiligheid geen huiszoekingen en telefoontaps mag doen.

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Indenvreemde

  Nee maar het is al jaar en dag bekend,ook in Nederland dat wij slapende in hun fuik wandelen. Oogjes toe en snaveltjes dicht. Wat je niet ziet is er niet en wat je niet hoort ook niet.
  En straks….. straks worden we wakker als het te laat is.
  Staats veiligheid is een grote wassen neus Niks mag maar alles kan als het om extemisme gaat. Ga vooral zo door vrienden en ge zult spinazie eten.!!!!!!

 2. Apex

  Populist. Racist. Wilders fan.
  Hoe durf je deze xenofobe onzin te verkondigen.
  Islam is vrede.
  Oh wacht. Feiten. Waarheid.

Reacties niet toegestaan