Mexicaanse drugskartels scheppen op over rijkdom op Instagram

Mexicaanse drugskartels hebben de sociale media ontdekt. Op Instagram posten ze foto's van hun snelle wagens, vergulde pistolen, hun schaarsgeklede vrouwen en hun tijgers, leeuwen, jaguars, chimpansees en slangen. Onder de hashtags #narcos en #narcostyle biedt het ene drugskartel tegen het andere op, want ze willen allemaal de 'Narco King' zijn, dus geen kartel kan achterblijven. Kartels uit Colombia, Centraal-Amerika en de VS doen al mee. De reacties zijn verschillend. Sommige mensen bewonderen de kartels en vragen hoe ze zelf drugsbaron kunnen worden. Anderen reageren verontwaardigd op de foto's. De Mexicaanse autoriteiten vrezen dat de Instagram-accounts mensen zullen aanmoedigen om ook in het drugsmilieu te stappen, dat in werkelijkheid veel minder 'glamoureus' is dan op de foto's.  Die geven een vertekend beeld. 'Die rijke narco's zijn verwende kinderen van drugsbaronnen. Niemand verplicht ze om mensen te kidnappen, af te persen of om drugs te verkopen op straat. De realiteit is nooit zo glamoureus'. De wedstrijd zou door de zonen (Ivan, Joaquin en Alfredo) van drugsbaron El Chapo zijn gestart. Hun vader is de leider van het Sinaloa-kartel, die twee maanden geleden via een tunnel uit de gevangenis ontsnapte. De familie zou een geschatte jaarwinst van 2,7 miljard euro hebben, alleen al in de VS.  

2C120CFA00000578-3226232-One_of_many_designer_bags_stuffed_with_high_denomination_notes_o-a-11_1441796176462

     

Bron(nen):   De Morgen      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Drugshandel is nou niet bepaald iets om trots op te zijn, maar mensen geloven dat het prettig is om puissant rijk te zijn. Hoewel dat best wel weer meevalt.
  Het is natuurlijk leuk om anderen te laten zien hoe walgelijk rijk je bent, maar dat is niet waar het om gaat in je leven.
  Ik persoonlijk mis het bezit van een Lamborghini of twee niet.

 2. Vogelbeest

  Er is al tientallen keren, ook hier op Wel.nl aangetoont dat alcohol de drug met de meeste impact van allemaal is.
  Als we net als alcohol dan ook gewoon de andere drugs zouden legaliseren zijn dit soort figuren hun inkomstenbron kwijt.
  Bijkomend voordeel is dat iedereen in de drugs-industrie van een zwartwerker veranderd in een loondienstwerker. bovendien kun je dan op die drugs accijns en btw heffen.
  Het zou de diverse regeringen rond de wereld miljarden opleveren aan extra belastinginkomsten.

  • Floris Vrijdag

   mwoah… Heineken is er multimiljardair mee geworden dus legale drugshandel loont ook behoorlijk.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Dead Silence

   En drugsverslaafden dan wel uitsluiten van elke medische zorg. Dan doet Darwin de rest.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Sorry to inform you, maar je gaat niet sneller dood van drugs dan van alcohol of ongezond eten.
    Dat een ontwikkeld persoon als jij dit plempt bewijst wel dat decennia regeringsindoctrinatie gewerkt heeft.

    (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan