500.000 gulden op hoofd Peter R. de Vries

Samenleving
door Admin
dinsdag, 02 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Steve Brown, ex-drugsbaron, heeft een prijs op het hoofd gezet van drie misdaadjournalisten, onder wie Peter R. de Vries en Bas van Hout. Hij looft een beloning uit van 500.000 gulden voor het drietal, 'dood of levend'. De Vries en Van Hout hebben aangifte gedaan tegen Brown die zijn 'aanbod' kenbaar maakte op zijn weblog.
Brown en De Vries hebben al jaren ruzie. Tegen Brown loopt op dit moment een strafzaak wegens mishandeling van De Vries, die in januari in Amsterdam tegenover de RAI gepleegd zou zijn.
Op zijn weblog voert Brown campagne tegen De Vries, die hij van ''maffia-journalistiek'' beschuldigt. Brown schrijft op zijn blog: ''Na meer dan 13 jaar te worden gestalked, diverse pogingen tot (uitlokking) moord op mij door scharreltantes als P.R. de Vries, Bas van Hout en Koen Scharrenberg ben ik het zat.''
In 2007 ging Brown de bekende tv-presentator in Amsterdam voor de deur van De Melkweg te lijf, te zien op een op Youtube veel bekeken filmpje (zie tweede link). Daar betoont de bekende misdaadbestrijder zich overigens veel minder onverschrokken dan we van hem gewend zijn als hij in de tv-studio zit.
Bron(nen): Het Parool Youtube