Zelfmoordterrorist barst vlak voor aanslag in huilen uit

Een zelfmoordterrorist staat op het punt een pantservoertuig vol explosieven de Syrische stad Fua binnen te rijden. Vlak daarvoor barst hij in huilen uit, blijkt uit beelden die op YouTube werden geplaatst. Jafar al-Tayyar uit Oezbekistan omhelst in de video zijn oudere kameraden van al-Qaida, terwijl de tranen over zijn wangen biggelen. "Jafar, mijn broeder, wees niet bang", zegt er een. "Vertrouw op Allah", raadt de ander hem aan. "Ik ben gewoon bang dat ik niet zal slagen", antwoordt Jafar. Sommige media schrijven dat de jongen huilt, omdat hij de opdracht niet wil uitvoeren, maar dat valt nergens uit af te leiden. Uit het filmpje blijkt helaas wel dat de missie is gelukt. Jafar rijdt met zijn moordmachine de stad binnen. Even later is er een enorme ontploffing. Hoeveel doden hij op zijn geweten heeft, is niet bekend.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zwellie

  Berouw komt voor de zonde,in dit geval iig.

 2. AT

  Ik zie velen hier schrijven dat alle vluchtelingen terug moeten en vechten. Dit zijn de mannen die niet vluchten maar vechten; dus ik neem aan dat er hier applaus losbarst voor deze ‘held’.

  • Stomme Prutser

   Is je argumentatie er nou op gebaseerd dat je denkt dat vluchtelingen zich bij iS of al Qaida zouden aansluiten in Syrië?

   Dat is namelijk niet de aanname van degenen die erop wijzen dat verreweg de meeste vluchtelingen mannen zijn tussen de 18 en 39 jaar en zouden kunnen vechten voor hun eigen land.

   Het verschil in uitgangspunten wijst eenduidig uit dat jij een negatievere kijk hebt op en verwachting van deze vluchtelingen dan hen. Wat zegt je dat?

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Weet jij precies voor welk geweld Syriers vluchten? Voor de terreur van IS of voor de bommen van Assad? Vechten voor je eigen land is nogal een lastig iets als beide kanten slecht zijn. Zegt de term ‘between a rock and a hard place’ jou iets?

    (in antwoord op Stomme Prutser)
    • Stomme Prutser

     Dat is een keuze die het Westen ook moet maken en niet wil. Dit is echter hun land, niet die van ons. Alhoewel die van ons nu ook van hen is. Goeie deal trouwens, maar dit terzijde.

     Er zijn duizendenéén verzetsgroepen. Keuze genoeg. Ze zijn wel allemaal extreem islamistisch. De strijd is onderling meer om wie het absurdst islamitisch is. Als we het nieuwe propaganda offensief(je) tegen IS moeten geloven (de advertentie waarin ex-IS-ers als teleurgestelde klanten worden opgevoerd) is de strijd meer onderling dan tegen Assad. Die doen nog slechts een beetje mee voor spek en bonen in het nieuwe verhaal.
     Maar dat zou je dan wat kunnen zeggen over waar Syriërs het oneens over zijn en waar ze het wèl vrij gemakkelijk over eens kunnen zijn.

     Er zijn miljoenen vluchtelingen waarvan gemakkelijk honderdduizenden te werven moeten zijn voor een nieuw op te zetten verzetsgroep die helemaal niet op islamitische gronden is gebaseerd. De Amerikanen hebben geloof ik een paar miljard dollar gestoken in zo’n zoektocht naar seculiere Syriërs en hebben er geloof ik in totaal 5 kunnen vinden.

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Tussen extreem Islamitisch en seculier zit een nogal groot gebied. Vrij naïef van de VS om zoveel geld te stoppen in zo’n zoektocht. Maar los daarvan, ik zie niet in hoe ongetrainde burgers in de huidige wirwar van onderling rommelende rebellengroepen wat uit kunnen halen, terwijl hun oude dictator ze van boven met ‘barrel bombs’ bestookt en IS aan de poorten van de stad staat.

      Ze dachten jaren geleden met een frisse opstand het regime omver te gooien. Dit pakte helemaal verkeerd uit omdat al vanaf het begin groepen onderling hun eeuwenoude fundamentalistische vetes gingen uitvechten. De mensen die eerst vluchtten naar buurlanden hebben denk ik volledig de hoop op een nieuw Syrië opgegeven. Dan is het makkelijker om je heil elders te zoeken. Wij zien vooral jonge mannen, maar ik begrijp ook dat de manier is dat jonge mannen zich elders vestigen en vervolgens hun gezin mogen overhalen.

      Zittend in ons rustige Nederland, met zijn historisch afgebakende landsgrens, haar ‘vredige’ monarchie en democratie denk ik ook, ja, ga vechten. Maar voor veel Syriërs is er geen land meer om voor te vechten.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Klopt. De getrouwde mannen laten hun gezinnen overkomen, de jongens laten een bruid overkomen en de meisjes worden uitgehuwelijkt aan een oom of een neef. Die komen dan ook over en vervolgens moeten die ergens bidplek op hun voorhoofd bukken in een met Saoedisch geld gefinancierde megamoskee waarin ze een nette salafistische haatimam worden toegewezen.

      Er is geen enkel islamitisch land dat het waard is om voor te vechten. Er is geen enkel islamitisch land waar wie dan ook graag zou willen leven. Dat is namelijk het probleem: islam. En dat zijn we dus aan het importeren.

      Goeie deal.

      Het gebied tussen extreem islamitisch en seculier is trouwens helemaal niet groot en het is bovendien dunbevolkt.

      (in antwoord op AT)
     • Jaap Aap

      Dat denk nu precies ook over Nederland. Ik vind het een geweldig land om te wonen en heb het erg naar mijn zin.

      Maar ben ik ook bereid mijn leven op te offeren voor een lapje grond en mensen als jij? Ehhh, nou nee!. Zou het er op aan komen dan kies ik voor mijn gezin en de veiligheid en toekomst van mijn kinderen. Kan dat niet in Nederland, dan maar ergens anders, ofwel vluchten.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Tja, dan komt het aan op mensen zoals mij om mensen zoals jij in staat te stellen in alle vrijheid de meest pregnante onzin uit te kramen.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik leid hieruit af dat je militair bent. Dank dat je dagelijks je leven in de waagschaal legt voor mijn vrijheid.

      Maar vergeet niet wie je salaris betaalt. Geen belasting, geen leger. Lijkt er dus op dat we allebei een even belangrijke rol spelen.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Test

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Calhoun84

      Zo te zien inderdaad een militair, hij heeft zijn digitale camouflage aangetrokken.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Vast uit het leger getrapt. Hij was uiteindelijk maar een stomme prutser. Zitten ze in het leger net zo min op te wachten als op dit forum.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Blargh

      100 miljoen USD per strijder?
      Die moeten dan toch makkelijk in hun eentje de oorlog kunnen beslechten (denkt aan de 6 million dollar man 😀 )

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Ja, ruim $100.000.000,- per strijder en deze strijders zijn niet bedoeld om te strijden.

      Ze lopen mee met de Koerden en geven dan hun positie door aan de Amerikanen zodat zij daar vliegtuigen kunnen inzetten.

      Dus kun je er de donder op zeggen dat tegen oktober er nog maar een of twee over zijn omdat ze omgekomen zijn door “vriendelijk” vuur.

      De andere twee zijn in veiligheid gebracht voor “vriendelijk” vuur als gijzelaars van IS en hebben zodoende in elk geval daar niks van te vrezen.

      (in antwoord op Blargh)
  • Blargh

   hoe is dit ‘vechten’ ?

   (in antwoord op AT)
 3. Burgermans

  Wat een afschuwelijke barbaarse ideologie is de islam toch, bah!

 4. Dead Silence

  Wat een geluksvogel. Opkutten met die zandbakidioten.

 5. vanhetgoor

  Grappig, hij heeft ergens wel door dat hij er op een verschrikkelijke manier tussen wordt genomen. Kennelijk staat hij erg onder druk en doet hij wat hem wordt opgedragen. Het autonome gedeelte van het brein heeft door dat het afgelopen is, terwijl het verstand gegijzeld is door de islam. Met de juiste psychologische druk kan men elke imbeciel de meest verachtelijke dingen laten doen! Leuk filmpje om te laten zien aan psychologie studenten, zou verplichte kost moeten zijn.

  • AT

   Interessante opmerking. Moest er even meer induiken en vond een artikel wat ook de conflicten tussen ons cognitieve en dierlijke (primaire) deel uitlegt. Gewoonlijk wint het dierlijke instinct omdat dit met overleven te maken heeft. Religieuze indoctrinatie is zo sterk dat het zelfs het dierlijke instinct overwint.

   (in antwoord op vanhetgoor)

Reacties niet toegestaan