Eindigt de wereld dit weekend? Doemdenkers druk met talloze rampscenario’s

Doemdenkers weten vandaag de dag niet waar ze het zoeken moeten. Er circuleren talloze doemscenario's in de media. Opvallend vaak is september de maand waarin het moet gebeuren, specifieker nog tijdens of vlak na dit weekend. Voor wie overweegt te gaan hamsteren, een overzichtje: - Er zou vandaag een 'killer-rock' (de 2012 TT5) op de aarde afstevenen en inslaan bij Puerto Rico. NASA heeft al verklaard dat er niets aan de hand is, en ook niet met de 2015 FS332, die op 4 oktober passeert en twee keer zo groot is. Volgens NASA komt er geen enkele asteroïde op ons af die schade kan berokkenen. - De fameuze 'bloedmaan' van aanstaande maandag is voor velen een 'teken'. De bloedmaan, zo genoemd omdat de maan door de imperfecte baan rond de aarde heel groot lijkt en rood kleurt, is niet de eerste dit jaar en is volgens sommige gelovigen directe communicatie van God. Bijvoorbeeld om de terugkeer van Jezus aan te kondigen. - Elke 7 jaar gebeurt er iets ergs in september. In 1994 crashte de obligatiemarkt, in 2001 werden de Twin Towers aangevallen, in 2008 begon de financiële crisis. Men vraagt zich af wat er nu zal gebeuren. - Er zouden veel rijke mensen met al hun bezittingen uit Texas zijn geëmigreerd na een - naar verluidt door de Amerikaanse regering ontkende - enorme militaire operatie genaamd Jade Helm. Het verhaal gaat dat Obama oorlog wil met de Russen en alvast wat veranderingen heeft doorgevoerd. De operatie eindigde vorige week waardoor de VS nu klaar zouden zijn voor 'iets'. - CERN (de Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes) opent volgens sommigen de poorten naar de hel door één dezer dagen, in ieder geval eind september, op zoek te gaan naar andere dimensies. CERN ontkent dat stellig; de organisatie hoopt wel dat hun onderzoek tot theorieën over de verschillende dimensies kan leiden.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws  Astroblogs    

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Nee hoor, dit is het begin van het einde van de westerse beschaving : “verwarde vluchtelingen”

  Een 22-jarige vrouw is zaterdagavond aangevallen door een 33-jarige verwarde asielzoeker. Dit gebeurde bij haar woning aan de Tilburgsebaan in Gilze-Rijen.

  De man heeft in gebroken Nederlands tegen het slachtoffer gezegd dat hij gedroomd had en dat hij haar van God moest vermoorden. Het Openbaar Ministerie (OM) schakelde die avond de crisisdienst van de GGZ in, die zag GEEN AANLEIDING TOT MAATREGELEN”

  http://nieuws.nl/opmerkelijk/20150923/crisisdienst-faalt-na-aanval-door-asielzoeker/

  • Dead Silence

   Mijn buurjongetje van 4 is bedreigd door de vader van zijn eveneens 4-jarige klasgenootje, die al diverse keren tijdens schooltijd de klas is binnengekomen om bij een kind van 4 verhaal te komen halen. Reden, de nazaat van deze uiteraard zandbakdebiel struikelde tijdens het spelen over de voeten van mijn buurjongetje en viel met zijn hoofd tegen de tafel en er zat naderhand een bultje op. U ziet waar het naar toe gaat.

   (in antwoord op Blargh)
 2. Burgermans

  Dit eindtijddenken gaat terug tot de Babylonische ballingschap en vernietiging van de tempel in Jeruzalem. Via het Jodendom kwam het uiteindelijk ook in het Christendom en de Islam terecht.

  • Blargh

   Weer die Joden?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Zonder Jodendom geen Christendom en zonder Christendom geen Westerse beschaving.

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     Ik dacht dat het pas ‘loos’ ging na de Verlichting.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het begon al in de Middeleeuwen.

      (in antwoord op Blargh)
     • Stomme Prutser

      En de Verlichting vind zijn oorsprong in de Renaissance en de Renaissance vind zijn oorsprong in het Islamitische denken. En dat islamitische denken vind zijn oorsprong in de vertaalbeweging en wat er vertaald is zijn voor een groot deel de Griekse werken die als het aan het christendom had gelegen voor altijd verloren waren gegaan.

      Alleen zijn nu de rollen omgedraaid. Waar vroeger het christendom puristisch en revisionistisch was en in islam ruimte was voor vrijdenken en (dus) progressie is dat nu precies andersom.

      (in antwoord op Blargh)
     • Burgermans

      De Renaissance vind zijn oorsprong in het klassieke Grieks/Romeinse denken, niet het islamitisch denken (wat dat ook moge zijn).

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Ja, dat klopt, maar de Griekse filosofische werken waren verloren voor Europa, zijn vertaald naar het Arabisch onder de tweede Abbasidische kalief al Mansoer in Baghdad en zijn geherintroduceerd door contact met islamitische wereld. De Renaissance is gebaseerd op het humanistische denken van de Griekse filosofen, en kruisbestuiving met het Arabische (islamitische) denken, de wiskunde, de architectuur en het denken over de epistemologische funderingen van kennis dat in de islamitische wereld ver voor lag op onze scholastische traditie.

      (in antwoord op Burgermans)
 3. Fritzy von Popsicle

  Gewoon, zeven maal rond een zwarte pisbak rennen, en maar steentjes gooien, komt het vanzelf goed!

Reacties niet toegestaan