VS doen beschuldigingen over corruptie bij VN

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft dinsdag een ex-voorzitter van de Algemene Vergadering (AV) van de Verenigde Naties, een miljardair uit Macau en vier anderen beschuldigd van corruptie. De beschuldigingen vloeien voort uit een onderzoek naar grootschalig gesjoemel in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

De ex-voorzitter van de AV is John Ashe. Deze 68-jarige diplomaat uit het Caribische Antigua en Barbuda zou meer dan 1,3 miljoen dollar aan steekpenningen hebben geïncasseerd van Chinese ondernemers, inclusief de steenrijke projectontwikkelaar Ng Lap Seng (61). Ashe sprak onder anderen met VN-chef Ban Ki-moon over de bouw van een conferentiecentrum in Macau. Ban Ki-moon heeft dinsdag geschokt gereageerd. Ashe en Ng zitten sinds vorige maand vast.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “Ban Ki-moon heeft dinsdag geschokt gereageerd. Ashe en Ng zitten sinds vorige maand vast.”
  Snelle jongen die BKM

 2. Vogelbeest

  Saudi Arabia hoofd van de mensenrechtenafdeling. Een land qua handhaving van de mensenrechten gelijk aan IS. Welk onderzoek is er nog nodig?

  • Carl Blyweert

   Oh maar daar zal de VS niets op zeggen op die aanwijzing, dikke vriendjes die twee. Maar het is inderdaad als Hitler aanstellen als hoofd van een kibboets. Gekker kan het allemaal niet worden in die VN. Oh wacht ze kunnen misschien Iran nog uitnodigen om de vrouwenrechten te vertegenwoordigen en enkele somalische krijgsheren het voedselprogramma laten beheren ofzo.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Leuke vergelijkingen! Daar ga ik ooit nog eens plagiaat op plegen. Maar je hebt zeker gelijk.

    (in antwoord op Carl Blyweert)

Reacties niet toegestaan