ANWB: Nog nooit zo veel pechgevallen in buitenland

De ANWB Alarmcentrale heeft vorige week een recordaantal pechhulpvragen ontvangen uit het buitenland. Het aantal pechhulpverleningen steeg zoals verwacht ten opzichte van de week daarvoor van 4500 naar 6000. 'Dat is een record. Het vorige record lag op 5750 hulpverleningen dat dateert uit 2009', meldt de ANWB maandag. De ANWB heeft de drukste hulpverleningsweek beleefd van deze vakantieperiode als het gaat om het aantal pechhulpvragen van Nederlanders uit binnen- en buitenland. In totaal ontving de ANWB de afgelopen week meer dan 75.000 telefoontjes. De alarmcentrale verwacht ook de komende twee weken nog flinke drukte, vooral in Frankrijk kunnen de wachttijden oplopen. Veel Nederlanders reizen dan weer terug naar huis. De meeste hulpvragen komen uit Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Problemen met het starten en om koel- en koppelingproblemen. Het aantal vakantiegangers dat ervoor kiest om op doordeweekse dagen te reizen neemt toe, meldt de ANWB verder. Ze proberen zo de lange files in het weekend te vermijden, merken de steunpunten van de ANWB in Lyon, München en Barcelona op.

Bron(nen):   BlikOpNieuws  NRC  ANWB  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Apex

  Ik was er helaas één van.
  ANWB stapelde stompzinnige fout op fout (b.v iets vergeten te faxen) waardoor een klein 45 minuten probleempje veranderde in een 5 uur vervelend probleem en een extra dag.
  Een ervaren ANWB’er die uiteindelijk alles wel goed regelde, belde s’avonds terug en wist te melden dat hij bij begin van zijn shift zeker 5 gevallen als ons op zijn desk zag liggen.
  Hij verontschuldigde zich voor de nalatigheid van zijn collega’s. En schaamde zich kapot voor hun incompetentie.

  Tip: bel voor autopech altijd de locale wegenwacht. Sneller en zekerder. Laat de ANWB maar mooie wegenkaarten drukken en mooie reclames maken. Een buitenlandse pech afhandeling is een zwart en onzeker gat.

Reacties niet toegestaan