Zeker 30 doden en 126 gewonden door explosie in centrum Ankara

Bij twee explosies in de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker 30 doden gevallen, 126 anderen raakten gewond. Dat meldt het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken. De ontploffingen vonden plaats in de buurt van het station in het centrum van de stad waar vanmiddag een vredesmars zou starten. Volgens bronnen bij de Turkse overheid gaat het om een "terroristische aanslag", meldt de BBC.

Volgens de eerste berichten blies een man met een bomgordel zich op in het publiek. Getuigen melden dat er ook een tweede explosie in de buurt was. Premier Ahmet Davutoglu houdt een crisisberaad met de veiligheidsdiensten, lokale autoriteiten en de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Op de plek van de ontploffingen waren veel aanhangers van Koerdische en pro-Koerdische politieke partijen bijeen. Vanmiddag zou daar een vredesmars starten tegen het gewapende conflict tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdische arbeiderspartij PKK. De manifestatie is afgelast en de organisatie heeft mensen opgeroepen naar huis te gaan. Hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie heeft het gebied ontruimd en afgezet.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Afschuwelijk. Dit toont nog maar eens aan waarom we onze grenzen moeten sluiten voor migranten uit moslimlanden.

  • Zmaj od Bosne

   Dus alleen uit moslimlanden komt er ellende vandaan en problemen wil je zeggen, en vanuit christelijke gebieden niet, nou wat denk je van de servische mensen die de eerste wereldoorlog hebben ontketend, of de katholieke ETA of de noord Ieren, protestanten, orthodoxe christelijke Russen en Oekrainers, etc, aub niet alle ellende en problemen in de wereld zijn de schuld van alleen maar moslimmensen, er zijn genoeg sitiuaties waar moslims ook slachtoffers zijn van een ander, ooit van Bosansko – muslimanska Srebrenica gehoord , onder toeziende oog van jullie NL ers ?

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Blargh

  “Volgens bronnen bij de Turkse overheid gaat het om een “terroristische aanslag”
  Ik dacht echt een uit de hand gelopen kussengevecht.

 3. Blargh

  Radio in BE : “best manifestaties vermijden. Er zijn nl verkiezingen op komt en dan kunnen (sic) de gemoederen hoog oplopen.”
  Heel normaal hoor tijdens verkiezingen in ‘democratieën’

Reacties niet toegestaan