Gruwelpraktijk: miljoenen meisjes krijgen hete stenen op hun borsten

Het platstrijken van de borsten van jonge meisjes komt steeds meer voor, zegt het Britse VN-comité voor vrouwenrechten. Wereldwijd zijn al 3,8 miljoen meisjes slachtoffer geworden. De gruwelpraktijk bestaat vooral in Kameroen, Nigeria en Zuid-Afrika, maar is ook al gesignaleerd in Groot-Brittannië. Vaak worden gloeiend hete stenen gebruikt om de borsten plat te drukken in de hoop dat ze niet meer gaan groeien. Het doel is om de vrouwelijke seksualiteit en aantrekkingskracht te verminderen. ''Borsten zijn een gevaarlijk lichaamsdeel geworden dat moet worden verwijderd voor het geval het mannelijke aandacht zou trekken. Alsof het weghalen van alle tekenen van vrouwelijkheid een meisje zal beschermen tegen verkrachting,'' schrijft activiste Leyla Hussein in een blog voor Cosmopolitan. Mogelijk krijgt de helft van de meisjes in Kameroen, vaak al op de leeftijd van tien jaar, te maken met de behandeling, die enkele dagen tot weken duurt. In bijna zestig procent van de gevallen wordt het uitgevoerd door de moeder van het slachtoffer. Moeders denken er goed aan te doen om de tekenen van de puberteit uit te stellen, zodat hun dochters hun school kunnen afmaken en nog niet hoeven te trouwen. De meisjes zwijgen erover omdat ze erop vertrouwen dat wat hun moeder doet het juiste is. De in Londen gevestigde hulporganisatie Cawogido, die een campagne is gestart tegen de praktijk, stelt dat het strijken van de borsten met hete stenen kan leiden tot kanker, abcessen, infecties, cystes en zelfs het verdwijnen van een of beide borsten.

Bron(nen):   Metro UK      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “zodat hun dochters hun school kunnen afmaken en nog niet hoeven te trouwen.”
  Of geen vrouwelijke trekken vertonen en verkracht worden …

 2. harrr

  En wij mogen dat geen achterlijke cultuur noemen…….. want dan racist

 3. Heinz

  Islam..?

  • oeght

   beste Heinz, dit heeft niks met islam te maken, dat kan ik je verzekeren!

   (in antwoord op Heinz)
  • Burgermans

   Zulke vrouwonterende praktijken zie je inderdaad vrijwel alleen in moslimlanden.

   (in antwoord op Heinz)
  • kwikfit

   Nee, plaatselijke cultuur

   (in antwoord op Heinz)
 4. Blargh

  Ze zijn er snel bij …

  “[YAOUNDE, 5 July 2006] – Worried that her daughters’ budding breasts would expose them to the risk of sexual harassment and even rape, their mother Philomene Moungang started ‘ironing’ the girls’ bosoms with a heated stone.”

  https://web.archive.org/web/20100521013221/http://www.crin.org/violence/search/closeup.asp?infoID=9218

  • Robin

   Ik wilde het net zeggen: Oud nieuws. Lekker scherp weer jongens.

   (in antwoord op Blargh)
 5. Pietje_Precies

  Binnenkort bij u in het buurthuis….

  ennnn….die boerka is dan helemaal zo gek nog niet…..

 6. Burgermans

  En dat komt dan allemaal bij duizenden Europa in. Grenzen dicht!

 7. Jaap Aap

  Opvallend (of misschien eigenlijk juist niet) hoe de bekende club hier weer direct, zonder verwijzing in het artikel of enig nadenken, direct de vinger wijst naar “de islam”.

  Het moet mij ontgaan zijn dat islam de dominante godsdienst is in Zuid Afrika en GB. En Kameroen en Nigeria hebben gemeen dat islam en christendom dominant zijn in delen van deze landen.

  Het enige dat ik lees in dit artikel is de angst van de moeder voor hun dochters. Hun wens dat ze onderwijs kunnen blijven genieten zodat ze meer en betere kansen krijgen dan zij hadden als kinderen. Kinderen zijn het slachtoffer van armoede en een gebrek aan kennis en onderwijs. Vandaar ook dat daar de aandacht ligt bij ontwikkelingshulp. Kennis, vooral onder vrouwen!!

 8. Kurt Scheidmann

  Elke verminkte is er èèn te veel. Dit is godsgeklaagd(ben atheïst). Dit is marteling.
  Dat ze met miljoenen aantallen komen vind ik “om er nou pas mee aan te komen”
  verbazingwekkend.

 9. ijstaartindeoven

  Knettergek!

 10. R. Predictor

  Zelfs de primaten/dieren voeden hun kinderen via borstvoeding! De moslims zijn (gezien de beelden) dus achterlijker dan de eerste primaten op deze wereld!

Reacties niet toegestaan