Kwart Europeanen op armoedegrens

Een kwart van de bevolking van de Europese Unie leeft rond de armoedegrens en loopt het risico op sociale uitsluiting. Dat heeft het statistiekbureau van de EU, Eurostat, vrijdag gemeld.

Het gaat om mensen die een laag inkomen hebben, amper bezittingen hebben of wonen in een huishouden waar (bijna) niemand werkt. Hun aantal was in 2013 licht gedaald, maar is in 2014 weer gestegen, aldus Eurostat.

De ellende is het grootst in Roemenië, Bulgarije en Griekenland: daar leeft rond de 40 procent van de bevolking op de armoedegrens. In Tsjechië is de situatie het best (14,8 procent) gevolgd door Zweden, Nederland, Finland en Denemarken waar rond 17 procent van de bevolking het risico loopt op armoede of sociale uitsluiting.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Dat zullen er wel meer worden met al die asielzoekers.

 2. Allochtoon 2015

  zeker weten, ook in NL is er veel armoede, vele NL ers hebben weinig geld, zowel autochtonen als ook de allochtonen, een dure land, oneerlijk verdeeld, minimuminkomen kun je niet eens van rondkomen, alles wordt duurder, duurste land in het heelal, en wat een rijkdom om je hele leven in een kleine rijtjeswoning te moeten zitten met hypotheek van 1.000.000, en 2 dagen per jaar op vakantie met caravan, dat is het leven van de NL ers.

  • Ko Herent

   Goed verwoord! Zelfs boven de armoedegrens is het tobben. Ieder weekend zien we hier in Belgie de horden kleine afgetrapte gele kentekens voor bij komen.
   Beulen van twee meter opgevouwen in een boodschappenwagentje dat je hier aan je dochter nog niet verslijt. Logisch want de wegenbelasting is ronduit asociaal.
   En wat je zegt, dertig jaar je uitsloven voor een flatje of een rijtjeshuis.
   Geen wonder dat ze zo protesteren tegen die gelukszoekerscentra. Die krijgen gratis medische verzorging, gratis geld, terwijl de Hollander per persoon per maand meer dan 100 euro kwijt is aan premie.
   Ik zal maar niet zeggen wat we hier betalen per half jaar…

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
 3. Lio

  Terecht en dat zal de komende decennia alleen maar groeien.
  Een continent vol met dom lui volk.

Reacties niet toegestaan