Alles voor Olympisch Goud: China dwingt kinderen tot het uiterste

De Chinese Ye Shiwen won zaterdag haar eerste gouden medaille voor de 400 meter wissel. En het zal er waarschijnlijk niet bij een blijven. Er wordt met verbijstering gekeken naar de prestaties van de 16-jarige ‘Mandarijnse zeemeermin’. Men vraagt zich af hoe het kan dat ze sneller zwemt dan de snelste man.

Haar moeder vertelde aan de Chinese staatsmedia dat de kleine Ye al zwemster wilde worden toen ze 7 jaar was. De Britse Daily Mail schrijft dat ze in werkelijkheid op de lagere school eruit werd gepikt omdat ze opviel door haar grote handen en lange ledematen. Ye werd meegenomen naar een van de 3000 trainingskampen voor kind-atleten. Daar werd besloten dat ze het meest geschikt was om te zwemmen. Op haar 11de won ze haar eerste grote junior kampioenschap.

In China zijn de zwemtrainingen, net zoals die van de meeste andere Olympische sporten, Spartaans, en dat is nog een eufemisme. Volgens de Britse Olympisch goudwinnende roeier Matthew Pinsent worden atleten er gedwongen om tot het uiterste te gaan. Het IOC beloofde zijn beweringen te onderzoeken, maar zeven jaar later is er nog steeds niets veranderd.

In januari verschenen foto’s op internet waarop Chinese kinderen te zien zijn die huilen van de pijn tijdens hun marteltraining. Bij de opleiding komt ook virtuele hersenspoeling te pas. Hun missie in het leven is om koste wat kost de Amerikanen en alle andere deelnemers te verslaan.

Meer foto’s bij China Smack en de Daily Mail

 

Bron(nen):   Daily Mail  China Smack