Fraude op prestigieuze Rotterdamse Business School: ”Alles was te regelen”

De prestigieuze Rotterdamse Europort Business School kost tienduizend euro per jaar. Daarvoor krijg je 'les' van succesvolle zakenlui, in de hoop zelf ooit ook zo succesvol te worden. Betaal je nog een beetje extra dan krijg je het MBO- of HBO-diploma cadeau beweren zeven studenten van de eliteschool in het AD. Een oud-student die profiteerde van de fraude: ''Ik had moeite met één vak. Toen die docent aangaf dat hij in ruil voor een fles wijn bereid was de toets soepeler na te kijken, greep ik die kans. Ik ging naar de slijterij en haalde dat vak." Een andere oud-student vertelt: ''Alles was te regelen. Soms kon je ook de toetsantwoorden van tevoren kopen." Volgens een opleidingsmanager die tot voor kort op de school werkte, overtreedt de directie structureel en bewust de regels. ''Na een gesprek knijpt de directie vaak een oogje toe. Een hoger cijfer of een vrijstelling is zo geregeld." De fraude vond onder meer plaats aan het einde van het tweede studiejaar bij studenten die hun propedeuse niet dreigden te halen. ''Hun vertrek kost de school 30.000 euro, dus dat werd voorkomen met een schijnopdrachtje ter vervanging van een tentamen." Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft de Business School al in het vizier en is van plan de accreditatie in te trekken na eerdere vernietigende rapporten van de Onderwijsinspectie. Zonder accreditatie zijn de diploma's van de school niets meer waard.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  ern dat is nieuws?

  • DoubleUC

   Ja dat is nieuws: heeft onder andere te maken met de waarde van een diploma op grond waarvan voormalig studenten een (mogelijk) belangrijke functie bekleden in het bedrijfsleven of overheid terwijl ze er niet geschikt voor zijn. Foutieve besluiten van een dergelijke persoon kunnen mogelijk invloed hebben op vele andere mensen.

   Wat ben jij toch een ongelooflijk stuk onbenul.

   (in antwoord op Blargh)
   • Dead Silence

    Als je niet voldoet in de industrie val je direct door de mand. Daar is een diploma louter een entry. In de finaciele wereld waar de grote lege mond der hersenloze regeert en de overheid valt dat niet op.

    (in antwoord op DoubleUC)

Reacties niet toegestaan