Als je terug kon in de tijd, zou je baby Hitler dan doden?

New York Times Magazine stelde haar lezers de aloude vraag: als je terug kon in de tijd zou je baby Hitler dan doden? Het blad publiceerde de resultaten online: 42 procent beantwoordde de vraag met ja. Daarna ging het op social media helemaal los. In no time was 'baby Hitler' trending op Twitter. Een greep uit de reacties: En de droge reactie van NYT Magazine:

Bron(nen):   The Independent      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  belachelijk vraag want het is reeds gebeurd

 2. abjectief

  Hitler doden zou betekenen dat de geschiedenis hoe dan ook zo zou wijzigen dat ik nimmer geboren zijn zou. En dat geld voor eenieder, behalve dan een enkele stam die nimmer door de rest van de wereld ontdekt is. Nee dus. En daarnaast, zou dat niet het geval zijn, dan ging ik liever wat verder terug, om Abraham de nek om te draaien, en daarmee dat woestijn-monotheïsme ongedaan te maken, en tevens de opkomst van de Romeinen te dwarsbomen. Onze wereld had er gezien de stand van de wetenschap en filosofie bij de Griekse oudheid er het beste uit gezien als die was blijven voortbestaan.

 3. jandan

  realiteit is dat er veel familie is vermoord en dat een groot deel van de nederlandse bevolking stond te juichen en in hun miezerige handjes stonden te klappen toen het gebeurde.

 4. Allochtoon 2015

  Een hele slechte persoon was deze man, helaas zijn er nog vele zo die rondlopen op deze wereld, en NL is ook geen uitzondering hierin.

 5. Allochtoon 2015

  vedrag van versaille is de oorzaak van alle ellende, maar wie heeft de oorlog dan begonnen, waren dat de Fransen en Engelsen, of het Deutsche Reich, en KUK Österreich-ungarn, dat was de reden van alle problemen die daarna volgden voor de gewone burgers van die landen, maar het was hun eigen wil en beslissing, ze wilden rijkdom en roem hebben ten koste van andere arme mensen, hetzelfde als ook bij de NL ers in de koloniale tijd, en nu van een wereldrijk alleen nog maar 35.000 km2, zo gaat dat, je kunt niet van anderen alles afpakken en niets meer achterlaten, is niet eerlijk !

  • Jan_Leul

   5 miljoen, U heeft een glazen bol of is de wens de vader van de gedachte ?

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • kwikfit

    Ik heb de indruk dat ik meer allochtoon ben dan die nr 2015. ;-))

    (in antwoord op Jan_Leul)
    • Allochtoon 2015

     ik ben een allochtoon, buitenlander, minderheid, etc, geloof me maar, dat is het resultaat van te lang in NL te hebben gewoond.

     (in antwoord op kwikfit)
     • kwikfit

      Ach, je zal niet de eerste zijn die zich anders voordoet dan dat ie is.
      M.I. komen je reacties te gekunsteld over, vandaar.

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • al

   volgens mij begon wo1 toch met een aanslag? Maar ga svp slachtoffer spelen 😉 Volgens mij waren er vroeger genoeg profiteurs die graag bv slaven wilden leveren vanuit hun eigen volk om zo rijk te worden. En ik kan me niet herinneren dat er een volk is dat geen foute dingen heeft gedaan.

   Daarnaast zijn de mensen van nu zijn natuurlijk verantwoordelijk voor alle misdaden die door voorouders gepleegd zijn toch?

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
 6. Bonusje

  “waarbij al het geld uit duitsland geperst werd”

  Zo als rutte en eu dát nu óns doén

 7. AT

  Hoe erg de daden van Hitler of welke demagoog ook waren, we zullen nooit, als we door de tijd kunnen reizen, moeten knoeien in het verleden. Vergeet niet dat alles dat wij nu beleven lineair verbonden is met de geschiedenis. Je kunt dus niet zomaar even terug gaan, wat aanpassen en denken dat daarmee het heden hetzelfde is maar dan net iets mooier. Het scenario is denkbaar dat diegene die besluit baby Hitler te vermoorden op de één of andere manier verbonden is aan de ontwikkelingen na de 2e wereldoorlog. Wellicht is paps of mams verwekt vlak na de bevrijding. Hitler vermoorden zou de bevrijding wegvagen uit de geschiedenis en daarmee het bestaan van de moordenaar van Hitler. En als het ooit mogelijk zou zijn en dus gebeuren, dan had dit artikel over baby Hitler niet bestaan. Dit is dé grote paradox van tijdreizen.

Reacties niet toegestaan