Eerst naar de bar en dan het vliegtuig in

Schiphol lijkt wel één grote bar. In de anderhalf uur voor boarding kunnen passagiers zich flink vol laten lopen. Misschien dat ze zich daarom steeds vaker misdragen. KLM, Transavia en ArkeFly zien alle drie een toename van verbaal en fysiek geweld door reizigers, meldt het AD. Het afgelopen jaar waren er 1600 incidenten, bijna tien procent meer dan twee jaar geleden. De voorzitter van de vakbond van cabinepersoneel Ton Scherrenberg ziet een parallel met de agressie in het openbaar vervoer en op straat. Volgens Scherrenberg is er vaak drank in het spel.

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Misschien zou het helpen als je geen 2 of 3 uur van tevoren aanwezig moest zijn.

 2. Genuine_Defector

  Ben nog nooit agressief geworden met drank op. Je zou eigenlijk een test moeten afleggen, hoe je reageert op alcohol. Word je agressief of asociaal? Dan geen alcohol meer voor de rest van je leven. Zou een hoop ellende schelen.

 3. drsdre

  de oplossing van airbus: vliegtuigen met ingebouwde bar (maar dan wel een hele dure)
  https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/31508/het-vliegtuig-van-de-toekomst.html

 4. Edward_II

  Met alcoholgebruik heeft het weinig te maken, het is de Wet van Lenz: hoe schofteriger mensen op een vliegveld en in een vliegtuig behandeld worden, hoe schofteriger ze zich gemiddeld gaan gedragen.
  Met de toegenomen controles, verboden (flesje shampoo of een nagelschaartje in uw handbagage: crimineel!!!), wachtrijen, vertragingen en overboekingen is het niet verbazend dat ook meer mensen hier kwaad om worden.

  Kortom, KLM, ArkeFly, Transavia: verbeter de wereld: begin bij jezelf!

Reacties niet toegestaan