Duitsland komt 370.000 opvangplaatsen tekort

Duitse gemeenten komen alleen al voor dit jaar 370.000 opvangplaatsen voor vluchtelingen tekort. Dat blijkt uit een onderzoek dat maandag is gepubliceerd.

Duitsland gaat ervan uit dat er dit jaar 870.000 mensen onderdak nodig hebben. Een op de drie gemeenten is van plan nieuwe gebouwen neer te zetten voor de opvang van asielzoekers.

Voor het onderzoek werden de autoriteiten van driehonderd gemeenten met minstens 10.000 inwoners ondervraagd.

Hoewel de vluchtelingentoestroom de steden en gemeenten op kosten jaagt, is het overgrote deel niet van plan dat via hogere belastingen te verhalen. Een kwart van de gemeenten gaat ervan uit dat ze zich voor de opvang in de schulden moeten steken. Die zouden dit jaar al kunnen oplopen tot 1,1 miljard euro.

42 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  er zijn gewoon 500 k hoogopgeleide artsen en tandtechnici teveel daar

 2. AT

  Nederland zou zijn oosterburen moeten helpen als dank voor dat Duitsland ervoor gezorgd heeft dat de EU niet helemaal ineen stortte tijdens de crisis. Laten we als extreem welvarend land beschaafd en barmhartig zijn en wat vluchtelingen overnemen.

  • Raymond de Greef

   AT ben je niet goed bij je hoofd !als jij zo rijk bent betaal dit lekker van je eigen geld ,vele Nederlanders leven op bestaansminimum
   Jouw soort volk wil een gutemensch spelen met de beurs van een ander.
   Wij zijn Duitsland niets verschuldigd Merkel heeft op eigen titel de macht overgenomen door al deze moslim gelukzoekers uit te nodigen en nu verwacht ze dat wij in Europa hun zooi met Europa samen opknappen.
   Ik vermoed dat jij geen kinderen hebt want die krijgen straks de rekening!
   Wij hadden een welvarend land voor de EU en ga niet beweren dat dat komt door de Euro het is nog nooit zo,n klerezooi geweest en het verschil tussen arm en rijk alleen maar gegroeid ,onze soevereiniteit staat ook op het het spel,dus beschaafd ! we gaan naar een moslim kalifaat die alleen maar hier zijn hun hand op te houden want werken zullen ze de eerste 10 jaar niet doen.
   En onze welvaart kunnen we alleen behouden door te zorgen dat wij niet de hele wereld gaan redden eigen volk eerst voordat je andere gaat helpen,hoeveel daklozen heb jij geholpen, 65000 Nederlanders staan op straat mogen slapen bij leger des heils om overdag op straat geschopt te worden voor hen geen voorrang om een ingericht huis,met een baan te krijgen,en geen linkse Nederlanders die deze mensen mee nemen iets leuk te doen.
   Dus stop met je schijnheilige linkse dictatuur en als je dat toch gelukzoekers wilt adopteren gebruik daar vooral niet mijn belasting geld voor!

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Ik betaal belasting, en veel ook, en vind dat van mijn belastinggeld vluchtelingen (liefst in de regio zelf als het mogelijk is) geholpen mogen worden. Dus zowel je opmerking over ‘gutmensch spelen met de beurs van een ander’ alsmede jouw belastinggeld gebruiken slaan nergens op. Weet je hoeveel belastinggeld van mij wordt besteed aan zaken waar ik niet van profiteer?

    Hoeveel daklozen heb ik geholpen? Wat dat ermee te maken heeft weet ik niet, maar ik heb als architect geholpen bij het vormgeven van een daklozenopvang in een bestaand kantoorpand hier. Dat heb ik voor een symbolisch honorarium gedaan.

    Je haalt er van alles bij. Probeer eerst eens wat coherente opmerkingen te maken voordat je met allerlei beschuldigingen en benamingen voor mij komt. Dan wordt het wat inhoudelijker dan je standaard ‘gutmensch’ en ‘linkse dictatuur’ retoriek.

    (in antwoord op Raymond de Greef)
    • Raymond de Greef

     Gewoon op zijn Noord Hollands gezegd , jouw retoriek dat wij stinkrijk zijn en wij verplicht zijn de hele wereld maar moeten helpen,hangt mij mijn strot uit en vele Nederlanders met mij.
     Of jij nu tegen een symbolisch honorarium een daklozen opvang hebt gebouwd interesseert me geen reet had een asiel container ontwikkeld ,en gezorgd dat je van het kantoorpand de ombouw naar woningen had getekend voor daklozen zodat ze hun eigen huis hadden en deze niet meer naar een opvang moeten maar ook een nieuw leven kunnen opbouwen .
     Dus stop met je gestudeerde D66 retoriek er zijn vele mensen in ons land Nederlanders die hulp nodig hebben,ipv de hele wereld binnen te halen op kosten van de burgers en deze groep hulp behoevende Nederlanders te vergeten!
     PS ik betaal me ook blauw als ondernemer en ja geen probleem als we ons eigen volk eerst helpen die hulp nodig hebben.

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Als het je niets interesseert; vraag er dan niet naar! Wat betreft dat kantoorpand, ja, dat kunnen zo woningen worden, als daklozen dat zouden willen. Maar feit is dat veel daklozen niets hebben aan een woning, maar goede opvang en begeleiding. Praat daar maar eens over met wat sociale werkers. Oh, ja, maar dat zijn natuurlijk gutmenschen. En zodra mij de vraag wordt gesteld om goede asielopvang te ontwerpen zou ik dat zo doen ja. Maar er is veel concurrentie.

      We zijn één van de rijkste landen ter wereld, of je het nu vervelend vind of niet. Dat betekend niet dat niemand hier problemen heeft, dat betekend alleen dat wij veel minder problemen hebben dan India, Myanmar, Nigeria of Quatemala. Daarom vind ik dus ook dat wij onze welvaart wel eens wat vaker in contrast mogen zien met die landen.

      (in antwoord op Raymond de Greef)
     • Raymond de Greef

      Beste AT, neem de tijd en lees dit eens wat hier onder geschreven staat en misschien snap je nu dat niet iedereen jouw mening deelt, omdat het opvangen van massa,s gelukzoekers met een Islam achtergrond moet stoppen ! ik heb kinderen en wil later niet verantwoordelijk zijn dat ik mij niet heb verzet tegen deze EU dictatuur die dit mogelijk maakt .

      een fijne avond!

      Een multicultureel Europa haalt onze beschaving naar beneden

      Massa-immigratie is het ergste wat Europa is overkomen

      09-11-2015, 21:14

      Tags: Midden-Oosten, westen

      De wereld verwacht van de Verenigde Staten dat zij ingrijpen als ergens in de wereld een oorlog woedt, dictators een schrikbewind voeren of burgers worden geterroriseerd door rebellerende groepen. Die verwachting is trouwens hypocriet. Als de Verenigde Staten in actie komen, krijgen zij het verwijt imperialistisch te zijn. Van Europa verwacht de wereld dit eveneens. Deze verwachting is zinloos. De legers van de Europese landen stellen niet zo veel voor. De leiders van de EU liggen aan het spierverslappend infuus van het politiek correcte denken.

      Beschaafd, want westers en christelijk

      Waarom verwacht de wereld dat het Westen ingrijpt bij oorlog en terreur? Waarom geldt dit niet of veel minder ten aanzien van niet-westerse landen die ook machtig en rijk zijn? Het antwoord is simpel: het Westen is beschaafd, want christelijk. Dit laatste kenmerk is niet altijd helder, maar de christelijke ethiek vormt nog steeds het fundament van ons sociaal gedrag. Dat is ook de reden waarom vluchtelingen het liefst naar westerse landen komen.

      Beschaafd tegenover wild

      In andere landen is er een gebrek aan beschaafde lieden die de leiding in handen hebben of het volk ten goede inspireren. Die landen worden geleid door ’wilden’. Dit verschil tussen beschaafd en wild geldt ook voor Israël en de omringende landen. De gewone Palestijnen en andere Arabieren in het Midden-Oosten weten al te goed waarheen vrede met Israël en samenwerking met de joodse staat zouden leiden. Binnen de kortste keren zou het hele Midden-Oosten welvarend zijn. Rechtvaardigheid en onderlinge solidariteit zouden ook daar het politiek klimaat kenmerken. Nu wordt beschaving in het Midden-Oosten tegengegaan door corrupte leiders die de massa opruien en zelfs kinderen opvoeden met haat tegen joden en andersgelovigen.

      Van Descartes en Spinoza tot Levinas

      Voor de goede orde: ik heb het niet over beschaafde en wilde ’volkeren’. Het gaat om beschaafde tegenover wilde politieke en economische leiders. Het zijn de leiders die het volk al of niet kunnen inspireren voor beschaafd gedrag. De invloed van leiders, zij het in de regering, religieuze sekten of in bedrijven, mogen we niet onderschatten. Met de hypnotiserende kracht van de moderne sociale media en ITT aan hun zijde, kunnen zij massa’s indoctrineren en om de tuin leiden. De crisis van Volkswagen toont aan hoe één schurk die zich van ethiek weinig aantrekt, de reputatie van een groot bedrijf naar de knoppen kan helpen.

      De westerse beschaving hebben we te danken aan grote denkers zoals Descartes, Spinoza, Kant, Hegel, Kierkegaard, Heidegger, Levinas en talloze anderen. De ethiek van Spinoza bijvoorbeeld werd al in de zeventiende eeuw vanaf de kansel onder het volk verspreid. Al deze grote denkers hebben de Europeanen beschaving bijgebracht. De ethiek kwam op een hoger peil. Europese kinderen worden opgevoed tot kritische en vrije denkers (maar het gevaar van indoctrinatie ligt altijd op de loer). Andere volkeren hebben helaas die ontwikkeling niet meegemaakt. Het duurt minstens driehonderd jaar vooraleer die beschavingssprong wordt ingehaald.

      Dit betekent niet dat er in het Westen geen wilden zou zijn. We hebben onze kopschoppers, hooligans, neonazi’s, door hebzucht bezeten kapitalisten en ander tuig. Onder Hitler werd nagenoeg het hele Duitse volk een wilde stam. Waar het om gaat is dat onze politiek wordt geïnspireerd door de onbaatzuchtige liefde voor de medemens, ook voor de vijand en voor de vreemdeling. Dit maakte het mogelijk om na de overwinning op Hitler, Duitsland herop te bouwen tot een beschaafde natie.

      De bloedarmoede van het Westen

      Onze beschavingskracht dreigt verloren te raken. Het Westen lijdt aan bloedarmoede. Oorzaak is de massa-immigratie en de globalisatie van de economie. The Economist is een warm pleitbezorger voor massa-immigratie. Economische argumenten worden in dit toonaangevend weekblad aangevoerd. Toch ontbreekt het de redactie aan een breder inzicht in wat beschaving is. De actuele situatie in het Midden-Oosten geeft precies weer wat ons in Europa te wachten staat als de massa-immigratie van niet-westerse allochtonen niet wordt teruggedraaid.

      Het politiek-correcte argument is dat de immigranten zullen bijdragen aan de economische groei en noodzakelijk zijn om de gevolgen van de vergrijzing tegen te gaan. Net alsof beschaving alleen een kwestie is van geld en arbeid. De situatie in het Midden-Oosten is uitzichtloos omdat het daar ontbreekt aan een gedeelde, hogere ethiek en aan leiders die het goede voorbeeld geven. Diegenen die het wel doen, worden stelselmatig vermoord door fanatici.

      Diplomatieke onschendbaarheid

      Een klein voorbeeld kan verduidelijken waar het ontbreekt aan beschaving. Diplomatieke onschendbaarheid ging goed zolang de westerse landen het in de wereld voor het zeggen hadden. Sinds andere landen onafhankelijk werden en geleid worden door onbeschaafde lieden, wordt van die onschendbaarheid grof misbruik gemaakt. De niet te bestraffen moord op een politieagente vanuit de Libische ambassade in Londen was hiervan een triest dieptepunt. Ambassades van Afrikaanse landen zijn centra voor drugssmokkel en transfer van geld dat ze van hun eigen volk hebben gestolen.

      We kunnen er niet omheen: een multicultureel Europa haalt onze beschaving naar beneden. Het is al zover in de buitenwijken van onze grote steden. Uit ervaring weet ik hoe lamentabel het gesteld is in scholen met een meerderheid van immigrantenkinderen. We moeten er daarom alles aan doen om onze beschaving te redden. Massa-immigratie is het ergste wat Europa is overkomen. De EU-leiders die een multicultureel Europa als voorwaarde zien van een bloeiende economie, zijn kortzichtig. Ten eerste moeten we echt gaan stoppen met de economische groei, willen we onze planeet voor het grootste onheil behoeden. Ten tweede zal Europa zodanig verzwakken, bij gebrek aan een gemeenschappelijke ethiek, dat de wilden het in de wereld voor het zeggen zullen hebben. Wie wil zo’n toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen?

      Een sterk leger

      Via welke weg kunnen we onze beschaving alsnog redden? Nationalisme is het sleutelwoord. Trots op onze eigen, al eeuwen lang gedeelde geschiedenis en cultuur. Daadkrachtig opkomen voor onze normen en waarden. Europa heeft dringend een machtig leger nodig met veel manschappen. Op dat leger zullen mensen van goede wil overal ter wereld kunnen rekenen om hen te bevrijden van tirannen en terroriserende benden. Dit leger zal in het Midden-Oosten en in Afrika een vreemdelingenlegioen opleiden zodat de immigranten hun landen van herkomst zullen kunnen bevrijden en opbouwen.

      Nationalisme in plaats van landverraad

      Een gevaar voor de nabije toekomst is dat het nationalisme in sommige kringen mensen zal aanzetten tot gewapend verzet tegen de huidige machthebbers binnen de EU. Toelating van Turkije binnen de EU kan de trigger zijn voor een burgeroorlog. Nu al zijn hier en daar geluiden te horen dat onze politici landverraders zijn die collaboreren met de vijanden van de Europese beschaving. Dat komt omdat ze de massa-immigratie uit niet-westerse landen hebben toegestaan en zelfs aangemoedigd.

      Willen we het tij keren, dan zullen we binnen Europa ons moeten bezinnen over onze politieke doelstellingen. Dit kan slechts lukken door krachtig vast te houden aan onze westerse normen en waarden. De toekomst van Europa en daar onlosmakelijk mee verbonden de vrede in de wereld, zijn afhankelijk van een nationalistisch en beschaafd Europa. De moeilijk te aanvaarden paradox is dat nationalisme noodzakelijk is, om de kracht te hebben de wereldgemeenschap dienstbaar te zijn.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Dank…. En verder geloof ik natuurlijk totaal niet dat iedereen moet vinden wat ik vind. Ik vind wat ik vind, wat anderen daarvan vinden is aan hen en vind ik totaal ok.

      (in antwoord op Raymond de Greef)
     • Raymond de Greef

      Beste AT
      De tekst komt van de site tpo.nl een zeer realistische site waar onderwerpen worden beschreven waar we in de mainstream media niets over mogen horen.
      Fijne avond en veel lees plezier!

      (in antwoord op AT)
     • Raymond de Greef

      Beste AT een geschreven stuk door een wereld beroemde linkse intellectueel .lees en huiver dit is wat ik bedoel!

      Bonusquote: ‘De islam is een totalitaire ideologie die de mensheid bedreigt’

      Stokoude linkse intellectueel geeft hardop zijn kwetsende mening

      10-11-2015, 18:33

      Tags: György Konrád, islam

      “Na het nazisme en het communisme is de islam de derde totalitaire ideologie die de mensheid bedreigt. […] Ik accepteer het feit dat hij [Orbán] een reëel en fundamenteel conflict herkende tussen twee waardenstelsels. Het Europese en het islamitische. […] We moeten erkennen: er is geen islamitisch land met democratisch bestuur. Er is daar geen reformatie geweest van de religieuze filosofie. Er is daar geen seculiere tendens gesteund door politieke wetten. ­Europese waarden betekenen dat voor de wet iedereen gelijk is. En respect voor kinderen en vrouwen. Respect voor de vrijheid van het woord, vrijheid van consumptie, enzovoort. Maar het meest fundamentele verschil is dat in Europa maximaal 10 procent van de bevolking zegt: kerkautoriteiten moeten beslissen over politieke zaken. In een land als Turkije is dat percentage 85. […] De vriendelijke mensen uit Europa zullen ervaren dat de immigranten niet zo aardig zijn als zij hadden gedacht. En de welkomstcultuur zoals die nu in Duitsland bestaat, zal verdwijnen. Sceptisch zijn is een morele plicht. Zwak zijn, is een zonde. Want dan breng ik mijn kinderen schade toe.”

      György Konrád (82) is een wereldberoemde linkse intellectueel. Iedereen die, toen het internet nog niet bestond, Vpro keek heeft gedweept met Konrád. Helaas voor wat rest van de Nederlandse Vpro-grachtengordel is Konrád wel links maar niet gek en roept hij in de linkse kerk hardop dingen over vluchtelingen en de islam die linkse kerkgangers nooit willen horen maar nu toch zullen horen.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Hoi Raymond, iemand’s politieke kant maakt mij niet zo uit, links – rechts, zo denk ik niet. Ik ben verre van fan van de Islam (van religie in het algemeen niet) maar weiger in mijn oordeel over mensen hun religie als de maatstaf voor hoe ik hen beoordeel te gebruiken. Ik ken genoeg Moslims waar ik perfect mee door één deur kan en nee, die willen mij niet stiekem onthoofden als ik even niet oplet….

      (in antwoord op Raymond de Greef)
     • Blargh

      ” Dat betekend ” 2X met -d , jij architeckt? lolz
      India heeft wel nukes en een ruimtevaartprogramma, kwestie van prioriteiten I guess ?

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Wie heeft er gezegd dat architecten foutloos typen op een mobiel? Voor de rest zijn mijn posts over het algemeen een stuk inhoudelijker en beter geschreven dan die haatpulp van jou. Maar bedankt!

      (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     “symbolisch honorarium” dat zegt men wel meer als het om belachelijk hoge bedragen gaat

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Mwoah, €500,- voor iets waar ik €10000,- voor had kunnen vragen vind ik geen belachelijk hoog bedrag. Verder nog iets inhoudelijks voor de verandering Blargh?

      (in antwoord op Blargh)
  • Blargh

   hoeveel heb jij er al?

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Want? Ik heb ook geen snelweg aangelegd maar vind wel dat onze infrastructuur op orde gehouden moet worden. Of mag ik dat alleen vinden als ik zelf asfalt ga walsen?

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     onze infrastructuur is betaald door én ten voordele van ons …

     (in antwoord op AT)
     • AT

      ‘Ons’. Wie zijn dat?

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      burger

      (in antwoord op AT)
     • AT

      En wie zijn die burgers? Ik rijd vaak over Franse snelwegen, maar ben geen Frans burger en betaal daar geen belasting. Ik zit regelmatig in Uruguay voor werk, daar huur ik dan een auto, maar ben geen ‘burger’. Wat nu?

      (in antwoord op Blargh)
     • Apekool

      Jij zit natuurlijk op kosten van Uruguay daar? Waarom blijf je dan niet, ‘t is toch gratis!

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Op kosten van een ontwikkelaar, om een oude fabriek te tranformeren naar leisure complex.

      (in antwoord op Apekool)
     • johandevri

      in Uruguay gaat het redelijk goed??? Nou voor wie dan?? Toch zeker niet voor de gemiddelde burger want die gaan elke zaterdag boodschappen doen in Argentinie..!! Zo goed gaat het daar.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Zoek de gegevens zelf even op, je bent een grote jongen toch? Het feit dat mensen uit Montevideo voor het weekend naar Buenos Aires gaan om te shoppen is geen teken van armoede.

      (in antwoord op johandevri)
     • Apekool

      Dat denk ik ook altijd van *alle* anderen om mij heen: wat zijn die toch dom! Er valt ook nooit iets te leren van de mening of visie van anderen.

      Gelukkig heb ik het wel allemaal door, en is mijn mening altijd de juiste.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      “Jij zit natuurlijk op kosten van Uruguay daar? Waarom blijf je dan niet, ‘t is toch gratis!” is een hele domme opmerking omdat je gewoon niet weet waar ik het over had en meteen een conclusie trekt. Het mag geeneens een mening of visie heten Apekool. Geef me iets van een goed onderbouwde visie waar ik van kan leren, graag zelfs!

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Hap hap hap, je moet en zal het laatste woord hebben en leest alles zonder een spoortje van sarcasme te herkennen.

      Ik zal het 1x uitleggen voor de wat simpeler zielen die het niet zelf kunnen/willen bedenken: de ‘vluchtelingen’ die hier komen moeten onderhouden worden door Nederlandse belastingbetalers, tot in lengte van dagen (zie statistieken van de vorige instroom). Slechts een zeer klein gedeelte gaat weer terug, zo is in het verleden gebleken en dus ook de verwachting.
      Snap je nou wel de verbinding met jouw kromme Uruguay verhaal?

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Ik voer gewoon een discussie Apekool. Aan sarcastische opmerkingen om jezelf veilig te stellen voor een weerwoord heb ik geen boodschap.

      Er is wat mij betreft geen verbinding met wat voor ‘krom Uruguay verhaal’ dan ook. Uruguay is door anderen, zoals jij, groter gemaakt terwijl het voor mij een simpel voorbeeld was om aan te geven dat ik als Nederlands burger gewoon voorzieningen in andere landen gebruik waar ik geen cent voor betaal.

      Ik heb nu een ex Irakese vluchteling als student en heb er meerderen gehad uit verschillende uithoeken. Zo zie ik dus ook een andere kant. Neemt niet weg dat er inderdaad velen zijn die niet aan de bak komen. Ik pleit ook nergens voor het blind opnemen van alles en iedereen, we moeten alleen als beschaafd en welvarend land steunen waar we kunnen en hulpbehoevenden een toekomst kunnen bieden. Dat er veel Nederlanders zijn die vinden dat dat niet van hun belastinggeld mag, snap ik ook. Zelf zie ik mijn belastinggeld liever naar een goede opvang van mensen gaan (zodat we ze in de toekomst niet als probleem zien) dan naar nog meer snelwegen waar we over 20 jaar amper over rijden omdat we dan een andere ruimtelijke planning hebben.

      (in antwoord op Apekool)
     • Blargh

      “voor werk” QED

      (in antwoord op AT)
   • jandan

    stompzinnige opmerking, maar dat wist je natuurlijk al.

    (in antwoord op Blargh)
  • Ko Herent

   Ga toch weg met je extreem welvarend land, de gemiddelde Nederlander heeft geen cent te makken. Ja een flatje waar ie 30 jaar voor krom ligt of moet huren met subsidie.

   (in antwoord op AT)
  • johandevri

   Mafkees!!!

   (in antwoord op AT)
  • johandevri

   @ AT….U is TROL??

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Laten we zeggen dat ik eens zin had om helemaal aan de andere kant van het meningenspectrum te gaan zitten. Niet geheel onverdienstelijk gezien de directe scheldkannonaden van mensen zoals jij.

    (in antwoord op johandevri)
 3. AT

  Jazeker. En in alle goede lijstjes staat Nederland in de top 10. Dat betekend wat mij betreft dat we het hier behoorlijk goed hebben. Los van mensen die om wat voor reden echt niet mee kunnen komen (waar Nederland overigens relatief goed voor zorgt vergeleken bij andere landen) heb je hier weinig tot niets te zeuren. Doe je dit toch, dan is het wellicht zinvol je heil in één van de landen te zoeken die nog hoger op de lijst staan. Veel succes Ko Herent!

  • Ko Herent

   Ik leef hier heerlijk in Belgie….ver van dat armoedige landje dat denkt dat ie welvarend is.

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Goed man! Een vraag uit oprechte interesse, waarin is België zoveel beter dan Nederland?

    (in antwoord op Ko Herent)
    • Ko Herent

     Ok. Huizen. Auto’s en hun belastingen. Ziektekostenverzekering . Scholing. Vriendelijkheid. Gastronomie.

     (in antwoord op AT)
 4. Bartje

  Wat een gezeur hier weer over deze zielige mensen met veel geld op zak of op bank een prachtige multi media telefoon bij zich.
  Die trachten om over de rug van het volk van Europa er beter van te worden.
  Onder andere door hun door het geloof vooral maar ook de vele oorlogen de gehandicapte medemens hier te dumpen kunnen de volkeren van Europa mooi voor bloeden.
  En nog even dit, Rusland en Wit Rusland ontvangen ca. 2 en 0,5 miljoen vluchtelingen uit de Oekraïne en vangen er ook nog 2 miljoen tijdelijk op.
  En daar horen wij niets van in de MSM, en wat nog vreemder is dat Oekraïne wel een verdrag met de EU sluit maar dat de grenzen van EU met Oekraïne angstvallig hermetisch afgesloten zijn.
  Oekraïners die via de Baltics komen worden per direct terug gestuurd.
  Allemaal zeer vreemd.

 5. Twan

  Dat hier nog mensen aandacht geven aan AT, dom hoor.

 6. Legija

  En Nederland heeft 1 opvangplaats teveel!

Reacties niet toegestaan