Donald Trump voor het eerst uitgejouwd

Tijdens het vierde Republikeinse verkiezingsdebat, georganiseerd door Fox Business en The Wall Street Journal, is presidentskandidaat Donald Trump voor het eerst uitgejouwd. Dat gebeurde toen hij begon over het deporteren van 11 miljoen illegalen. De tweede keer dat er boegeroep klonk onderbrak hij de vrouwelijke kandidate Carly Fiorina om te zeggen dat zij steeds onderbrak. Naast Trump en Fiorina waren Ben Carson, Marco Rubio, Jeb Bush, Ted Cruz, Rand Paul en John Kasich aanwezig. Gouverneur van Ohio John Kasich vond het deportatie-idee 'een dom, onvolwassen punt' van Trump. 'Kom op mensen, dat is gewoon onmogelijk. Denk aan de families. We kunnen ze niet allemaal oppikken en over de grens zetten. Dat is een idioot argument. Dat is geen volwassen argument'. Ook Jeb Bush zag het harde standpunt van Trump niet zitten: 'Dat is niet waar de Amerikaanse waarden voor staan en het zou hele gemeenschappen aan stukken rijten. In het kamp-Clinton geven ze elkaar nu high-fives, alleen al omdat we het over dit plan hebben'. Trump reageerde: 'Ik heb ongelooflijke bedrijven opgebouwd, die miljarden en miljarden dollars waard zijn. Ik hoef van deze man niets te horen. Geloof me, ik hoef van hem niets te horen'. Het debat ging verder over het belastingtarief en over de buitenlandse politiek waar niemand het over eens kon worden. De spanningen tussen de Republikeinse kandidaten zijn wat opgelopen. De Afro-Amerikaanse Neurochirurg Ben Carson wint aan populariteit en onder andere Trump probeert hem aan te vallen. Dat aanvallen over en weer zijn steeds harder omdat de voorverkiezingen dichterbij komen. Het volgende Republikeinse debat is over een maand, het volgende debat met de Democratische presidentskandidaten is over een paar dagen.    

Bron(nen):   De Morgen  Knack    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jaap Aap

    Onvoorstelbaar dat die proleet nu pas voor het eerst is uitgejouwd. Maar goed, het is een hele vooruitgang op zijn stijgende populariteit in de peilingen enige maanden geleden. Geeft natuurlijk ook aan hoe wispelturig grote delen van het kiezersvolk is. Wat dat betreft ontlopen Amerika en Nederland elkaar dus niets.

  2. disqus_RinSh7fPr4

    De gevestigde orde houdt niet van mensen die onafhankelijk zijn, vandaar dat hij gedemoniseerd wordt. Ze houden meer van types als Clinton die betaald worden door Wall street.

Reacties niet toegestaan