In Nederland was prins Friso al lang opgegeven

Als prins Friso in een Nederlands ziekenhuis terecht was gekomen, dan zou zijn behandeling waarschijnlijk al zijn gestopt. Dat zei ethicus Heleen Dupuis, tevens Eerste Kamerlid voor de VVD, in het Radio 5-programma Dichtbij Nederland. De prins raakte in Oostenrijk  op  17 februari bedolven onder een lawine. Sinds 1 maart wordt hij verpleegd in een ziekenhuis in Londen. Koningin Beatrix zoekt hem daar elk weekeinde op. 'Het is de vraag of de prins ooit kans heeft op terugkeer in een normaal bestaan'', zei Dupuis. 'Ik ben geen deskundige, maar heb begrepen dat die kans buitengewoon gering is. Dan is de vraag: moeten zulke behandelingen in Nederland gebeuren? Dat is dus niet zo.'

Bron(nen):   NOS  AD    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Tja, over een bijzonder iemand als een prins kan natuurlijk niet gesproken worden in termen die voor gewone stervelingen gelden. Er moet ook rekening gehouden worden met Gristelijk Nederland dat de fanbase van de Oranje’s schijnt te zijn; euthanasie zal dan ook niet snel op tafel komen. De vraag is wel: wie betaalt dit alles? Er wordt ineens heftig gesproken over de kosten in de zorg; de ligdagen van Friso, en de pendel van zijn familie naar en van London, zullen ook aardig in de papieren lopen.

 2. marianne martens

  Goed dat Prins Friso zo goed wordt verzorgd in Londen, uit de luwte van hysterisch Nederland. De verzorging en medische behandeling zou voor iedere bewoner op aarde moeten gelden.
  Neen, dan Mevrouw Dupuis, vast een “bijzondere” hoogleeraar, durft als dappere Dodo (doda) het onderwerp aan te snijden in de verkiezingsstrijd met haar Wezenloze Partij en dan op iemand, die al maanden in coma ligt. Wie vindt dit nu dapper? Het is laf en onbehoorlijk deze opinie NU naar voren te brengen. Het is als het ware schieten op een ” lamme” vogel. Laat Mevrouw Dupuis vooral in Nederland kijken waar veel mensen de juiste zorg ontberen ( kinderen van asielzoekers ) en door verwaarlozing overlijden. Trouwens ze zullen heus wel een kostendekkende Ziektekosten Polis hebben. Denkt U niet?

  • nadine_v

   Inderdaad: investeer in de zorg van mensen die wel nog een toekomst hebben en de juiste zorg ontberen. Geef mensen met de ziekte van Pompe en Fabry nog de kans op een paar jaar waardig leven in plaats van een dure zinloze behandeling voort te zetten.
   Aan de ziektekostenverzekering betalen we allemaal mee en wat de verzekering aan Friso uitgeeft kan niet aan anderen worden besteed.

   (in antwoord op marianne martens)
 3. Daniel Teeboom

  Dan heeft ie mazzel dat ie niet in Nederland behandeld wordt.

  • marianne martens

   Er werken gelukkig nog heel veel deskundigen en goede mensen in de G(G)Z, maar er vindt al 20 jaar een verharding plaats.De mens wordt gereduceerd tot een getal/geld en je wordt als patient in een protocol gepropt. Het zijn juist de Ministers, de latere bestuursleden van de VVD-GZ ( Wiegel, Grave, Dupuis e.a. ), die samen met toestemming van de PvdA en CDA, op sleutelposities zaten bij het CVZ e.a. instellingen,die een geweldige afbraak hebben bewerkstelligd in de Zorg. ( de mensen moeten nu harder werken dan 40 jaar geleden!!!!! ).Zie premieverhoging en schrappen vergoedingen. Het blijft volstrekt onbegrijpelijk dat zo’n Dupuis, lid van de VVD de mogelijkheid krijgt haar “absurde” ideeen -klonters, de samenleving in te smijten. Door de verharding en de daaruit vloeiende “nuova” taal, raken veel mensen besmet, waaronder personeel, journalisten, sociale media die, veelal de ontmenselijking van het levend organisme helpen in gang zetten. Hard, Bikkelhard, heel erg Bikkelhard is het in “pijnlijk” Nederland.

   (in antwoord op Daniel Teeboom)

Reacties niet toegestaan