Asscher: Parijs in ons aller hart

Parijs is in deze dagen van rouw in ons aller hart. Vicepremier Lodewijk Asscher zei dat maandag namens het kabinet bij een korte plechtigheid bij de Franse ambassade, waar slachtoffers van de terreuraanslagen vrijdag in Parijs werden herdacht.

,,Wij voelen ons verbonden met de Parijzenaars en het hele Franse volk'', zei Asscher in zijn korte toespraak. ,,Nederland huilt met u. Nederland rouwt met u. En wij voelen ons verbonden in vastberadenheid. In de overtuiging dat extremistisch geweld en blinde terreur het nooit mogen en nooit zullen winnen van vrijheid en democratie.''

Asscher sprak afwisselend in het Frans en in het Nederlands. Hij werd vergezeld door verscheidene andere ministers en staatssecretarissen.

Fractievoorzitters

Ook fractievoorzitters uit de Tweede Kamer waren aanwezig, zoals Diederik Samsom (PvdA), Sybrand Buma (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks), net als de voorzitters van de Tweede Kamer (Anouchka van Miltenburg) en van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol). Premier Mark Rutte was er niet bij; hij is op weg naar Zuid-Afrika voor een officieel bezoek.

Asscher zei dat we ons onze manier van leven niet zullen laten afnemen. ,,Daarvoor strijden wij zijn aan zij. Dat doen we met alles wat nodig is. En met het woord en het recht als belangrijke wapens. En in de zekerheid dat de menselijkheid van velen sterker is dan het fanatisme van weinigen. Ook na deze gitzwarte dag in haar geschiedenis blijft Parijs de stad van het licht.''

Asscher sloot in het Frans af met: ,,Leve de vrijheid. Leve de menselijkheid. Leve Frankrijk!''

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  Ik zie de naam van de prominente anti-islam fractievoorzitter hier niet bij staan. Betekent dat dat Wilders verstek heeft laten gaan? Zit hij thuis in het geniep te gniffelen over de verwachte electorale winst die hij vast gaat halen… in de peilingen?

  • Blargh

   die doet niet mee aan zulk goedkoop nutteloos nepsentiment
   En gelijk heeft ie

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • bladvoormijnmond

    De mensen zit te wachten op neppoliticus Wilders.

    (in antwoord op Blargh)
    • quikfit

     Anders wel op importeurs van kanslozen/criminelen/asielzoekers….

     (in antwoord op bladvoormijnmond)
     • Jaap Aap

      Dat oordeel is de kiezers en daarvan ben jij er slechts 1 van. Over Wilders is het oordeel reeds lang geleden geveld. Na zijn hoogtepunt bij de TK verkiezingen in 2010 is het bij elke daaropvolgende verkiezing (5!!) neerwaarts gegaan voor hem en zijn partij.
      De opmerking van @bladvoormijnmond:disqus lijkt daardoor gefundeerd in de werkelijkheid terwijl de jouwe vooralsnog niets meer is dan je natte wensdroom..

      (in antwoord op quikfit)
  • Burgermans

   Je kunt zeggen wat je wil over de Heer Wilders maar als enige politicus van naam waarschuwt de Limburgse staatsman al jaren voor het gevaar van de islam in onze samenleving.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    En al jaren slaat hij de plank faliekant mis. Waarschuwen dat een terreurdaad ooit wordt gedaan dor een moslim is hetzelfde als ‘voorspellen’ dat ergens in Nederland deze week en dode valt als gevolg van een auto-ongeval. Ga zelfs nog een stapje verder, deze week zal er een ongeval zijn waarbij alcohol een rol speelt.

    Waar het om gaat is niet ALLE moslims er verantwoordelijk voor houden maar slechts de daders. Nog beter zou het zijn als Wilders in zijn glazen bol kon zien, wie, waar en wanneer zodat het voorkomen kan worden.

    Maar ook Wilders heeft geen oplossing hiervoor. Hij roept zoals gebruikelijk maar weer wat en berijdt zijn stokpaardje en Henk Burgermans en zijn ega Ingrid hollen hem wel weer als een kip zonder kop achterna. Verwacht niet veel zelfstandig denkwerk van dat stel…

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Probeer niet te veel over mij te fantaseren en inhoudelijk te reageren.

     Je kunt veel zeggen over de Heer Wilders maar natuurlijk niet dat hij de plank misslaat wat de islam betreft. Integendeel, zijn analyse van de islam is steeds weer spot-on gebleken.

     (in antwoord op Jaap Aap)
    • disqus_RinSh7fPr4

     Over uw punt van niet alle moslims, dit is wel een aardig filmpje met een vlammend betoog over de zwijgende meerderheid:

     https://www.youtube.com/watch?v=x4zis1E0p0M

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Is je punt dat je van mening bent dat je geen tegengeluid hoort vanuit de moslim gemeenschap dat dit soort barbarisme veroordeeld?

      Dan ben je horend doof en ziende blind? Ik hoor minstens zo vaak vooraanstaande vertegenwoordigers uit de moslim gemeenschap terreur gepleegd uit naam van (zogenaamde) moslims veroordelen als ik jouw “zwijgende meerderheid” misdrijven als bijvoorbeeld door de blanke rechts extremist Anders Breivik hoor veroordelen.

      (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
  • Raymond de Greef

   Ah daar hebben we zak stront Jaap AAP weer moest je nog even proberen de PVV te beschadigen wat ben je toch randdebiel !
   Gaat je niet lukken ga jij maar in het geniep door met je hetze tegen de PVV onder het mom of je intelligent bent ,tja kijk je alle reactie,s van de PVV ers nog even na op taal fouten of juridische onvolkomenheden?

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • quikfit

    Volgens mij is ”het” al een paar decennia de weg kwijt(om het maar vriendelijk te verwoorden)…daar komt bij dat ”het” zichzelf vreselijk intelligent en verheven voelt boven de rest van de mensheid…Als je ”het” wat nader bestudeert…komt ”het” niet verder dan PVV….en wat dure uitdrukkingen…die ”het” nog fAUt spelt ook….

    (in antwoord op Raymond de Greef)
   • Jaap Aap

    M’n beste, ik hoef geen poging te doen de PVV te beschadigen. Dat kunnen de gezamenlijke PVV volksvertegenwoordigers veel beter dan ik. Het ‘merk’ PVV is al heel lang giftig.

    En de titel “randdebiel” uit jouw toetsenbord, beschouw ik als een compliment. Dank daarvoor.

    Tenslotte, ik zeg van mezelf niet dat ik zo vreselijk intelligent ben. Ik geef direct toe dat mijn kinderen veel intelligenter zijn dan ik. Niet dat het verder natuurlijk relevant is maar ik laat het met een gerust hart aan de lezer over te denken welke reacties getuigen van enige intelligentie. Jouwe met sterk taalgebruik als “zak stront en randdebiel” of…

    (in antwoord op Raymond de Greef)
    • Raymond de Greef

     Jaap,
     Het is wel relevant dat Asscher joods is ,de massale toestoom van moslims in ons land zijn de grootste bedreiging van Joden in Nederland ,geen extreem rechts zoals onze overheid doet geloven ,de overheid en media geven geen aandacht dat nu al dagelijks alle instellingen scholen en meer plaatsen waar joden komen onder bewaking moeten staan en dat na de 2 wereld oorlog ,we waren toen ook niet zo goed deze groep mensen te beschermen.
     Dus Asscher is wel degelijk een gevaar voor zijn eigen komaf,wij noemen zo iemand een verrader .
     Ga eens de Transvaal buurt in as jood en je weet niet wat je ziet en hoort laat staan dat je niet wordt aangevallen door ” lieve moslims die dit anders nooit doen”

     (in antwoord op Jaap Aap)
 2. disqus_RinSh7fPr4

  Asscher vervolgde door erop te wijzen dat het kabinet de grenzen nog verder open gaat stellen om de kans op het binnenhalen van Syrië-strijders en andere jihadisten zo hoog mogelijk te maken, te bezuinigingen op politie en defensie, en mensen met legitieme zorgen extra hard in hun gezicht uit te lachen.

 3. Raymond de Greef

  Huichelaar ! Asscher is levens gevaarlijke wolf,hij haat zijn eigen volk en verloochend zijn Joodse komaf om ons bloot te stellen aan de Tsunami van Islam gevaren die hij binnen haalt onder het mom van Humaniteit !
  In de oorlog stonden dit soort mensen voor het vuurpeloton wegens hoogverraad !

 4. quikfit

  Asscher…de asielzoeker/moslim/crimineel importeur en knuffelaar….schuldig aan het Nederland dat zwart ziet van de mensen…maar die wel van een uitkering worden voorzien zonder hun hele leven te werken…want de integratie lukt niet zo best…is al 4 a 5 decennia bekend…alleen nog niet bij de slinkse kerk met hun populistische COA geneuzel…

Reacties niet toegestaan