Amerikaanse dominee veroordeelt ‘zondig’ Frankrijk

Steven Anderson, een dominee uit Arizona, houdt de Parijse slachtoffers in de concertzaal Bataclan mede verantwoordelijk voor hun dood. Volgens hem hebben ze het onheil over zich afgeroepen. 'Als je een death metal concert bijwoont, kan er iemand sterven!', verkondigt de dominee van de Faithful Word Baptist Church in een seminar. Frankrijk noemt hij een 'zondig land', omwille van de homo-vriendelijke en liberale houding ten opzichte van seks. De leden van zijn gemeente hoeven niet al te veel te rouwen om de slachtoffers, 'omdat abortus legaal is in Frankrijk'. Hij verbindt ook de naam van de band, Eagles of Death Metal, met dood en verderf. 'Je bent de dood aan het aanbidden en dan gaan plots mensen dood.' Kennelijk is nog niet tot hem doorgedrongen dat de band een rock- en geen death metalband is. Tegelijkertijd haalt hij uit naar de moslimgemeenschap: 'Deze tragedie is uitgevoerd door moslims die volgelingen zijn van de valse profeet Mohammed, een pedofiel'. De dominee liet eerder van zich spreken toen hij zei dat alle holebi's in het algemeen en Caitlyn Jenner in het bijzonder geëxecuteerd zouden moeten worden.

Bron(nen):   De Standaard  Raw Story    

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Beste Ch@ntal, waarom geef je deze idioot een spreekbuis in NL en BE ?
  Wat schuift dat ?

 2. Burgermans

  Ch@ntal, het zou je sieren als je dergelijke idiote haatzaaiers geen podium zou geven. Wat wil je hier mee bereiken? Nog meer onverdraagzaamheid en moord?

 3. Calhoun84

  Die gek zegt elke week achterlijke dingen, negeren en geen aandacht aan schenken.

 4. Harrie Vangangelt

  Ik stel nogmaals de naam ‘welingelichtekringen’ ter discussie. Iets wat meer in lijn is met ‘story’, privé’ of ‘telegraaf’ zou beter passen.

 5. Raymond de Greef

  Nog zo,n extreme geloofs mafkees de wereld is beter af zonder gelovige deze maken de hele wereld onleefbaar ,wat een intolerantie!

 6. johandevri

  Tegelijkertijd haalt hij uit naar de moslimgemeenschap: ‘Deze tragedie is uitgevoerd door moslims die volgelingen zijn van de valse profeet Mohammed, een pedofiel’.

  mmm Daar heeft ie toch wel een punt.

  • Blargh

   Kindjes zijn makkelijkst te indoctrineren en controleren dus verzonnen oude “wijze” moslims (contradictore) een pedofeet.
   Je moet voor de lol al zijn “openbaringen” maar eens lezen. Die kwamen toevallig net telkens hij weer iets pervers had uitgespookt. “ja ik slachtte een heel joods dorp af, maar god zei me dat ik mocht omdat …”

   (in antwoord op johandevri)
 7. Hector

  Fear mongering werkt nu eenmaal om de meute onder controle en in het gareel te houden. Bekijk de hysterie in de msm van de afgelopen dagen maar eens.

 8. Desperanto

  De band speelt helemaal geen death metal. Ze zijn vergelijkbaar met Triggerfinger.

  De link naar deze video heb ik al eens eerder geplaatst, maar is ook nu weer heel toepasselijk! https://www.youtube.com/watch?v=KYV7KWQ-fY4

 9. Dead Silence

  Fuck religion.

 10. jandan

  haatzaaiers kom je overal tegen, de wegkijkers willen dit niet zien en mee maken.

 11. Jaap Aap

  Hoe opvallend dat wanneer een christen-extremist in het nieuws komt, de notoire islamofobe gemeenschap onder haar steen vandaan kruipt en zelfs het nieuwsmedium aanvalt voor het weergeven van ….. het nieuws.

  Maar is een moslim het onderwerp dan krijgen ze er niet genoeg van om het iedereen, met een meer genuanceerde blik, onder de neus te wrijven en voor te stellen alsof iedere moslim een extremist is.

  Punt is dat ze een ding gemeen hebben. Het zijn extremisten, de religie is secundair. En hoewel er ongetwijfeld meer doden vallen door acties van extremistische moslims dan christenen in deze tijden, er zijn andere achterliggende redenen waarom dat zo is. Denk aan de vele 10’duizenden onschuldige moslim burgers die zijn gedood door acties van westerse legers in Irak, Afghanistan. Steun voor de regimes in Saudi Arabië en Bahrein dat moslim meerderheden onderdrukt en zo nog wat redenen.

  Christenen in het westen hebben gelukkig niet te kampen met de gevolgen van zo’n ongelijke, imperialistische strijd.

Reacties niet toegestaan